Medicii din cadrul secției Terapie Intensivă al Spitalului Județean de Urgență Constanța au confirmat decesul unei paciente în vârstă de 61 de ani, în cazul căreia a fost confirmat virusul gripal AH1, pe fondul unor complicații medicale. Femeia a fost adusă la Unitatea Primiri Urgențe pe 13 februarie. În urma investigațiilor de specialitate, a fost internată în secția Medicală II, diagnosticul fiind de Bronhopneumopatie obstructivă cronică, insuficiență respiratorie și alte afecțiuni medicale. Pentru că starea ei s-a agravat, pacienta a fost transferată la Terapie Intensivă și, ulterior, intubată.

Potrivit cardelor medicale, femeia a primit tratament cu antibiotic complex și tratament antigripal dar, în ciuda eforturilor depuse de medici, pacienta a decedat în cursul acestei dimineți. De menționat că femeia, în vârstă de 61 ani, nu fusese vaccinată antigripal. În momentul de față, în secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) sunt internați alți doi  pacienți cu suspiciune de gripă. Conducerea SCJU menține măsurile instituite la începutul lunii februarie, în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești.

Spitalul Județean Constanța face apel la aparținători și vizitatori, să dea dovadă de înțelegere și să respecte programul de vizită și măsurile de igienă. În secțiile Oncologie, ATI adulți și ATI copii este interzis accesul aparținătorilor iar pentru toate celelalte secții  din Spital programul de vizită a fost redus. Astfel, accesul vizitatorilor este permis, zilnic, în intervalul 13.30-17.00, având voie să intre doar un vizitator la pacient. Echipamentul de protecție este obligatoriu.