Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul caz de coronavirus în Germania! Românii din diaspora sunt chemați acasă!
Primul caz de coronavirus în Germania! Românii din diaspora sunt chemați acasă!

Primul caz de coronavirus în Germania! Românii din diaspora sunt chemați acasă!

Virusul care sperie Globul a fost descoperit și în Germania. Primul caz a fost anunțat de oficiali marți dimineață. În urma acestei vești, românii plecați peste granițe au fost chemați acasă.

Situația devine tot mai dramatică pe harta roșie a lumii, unde sunt arătate punctele în care a fost identificat coronavirusul care a omorât peste 80 de persoane și a infectat mii.

Ministerul Sănătății bavarez a declarat, luni noapte, că un bărbat din orașul Starnberg, care se află la 30 de km de Munich,  a fost confirmat cu această boală.

Pacientul se află într-o stare bună, au declarat oficialii, menționând și că este izolat și sub observație medicală permanentă. Autoritățile nu au oferit publicului informații despre vârsta și naționalitatea bărbatului.

„Oamenii care au fost în contact cu pacientul au fost informați în detaliu despre prosibilele simptome care pot apărea, cât și despre măsurile de igienă la care trebuie să recurgă.”, au declarat specialiștii nemți.

Anunțul a fost imediat răspândit prin intermendiul mijloacelor online și pe grupurile Diasporei, de pe rețelele sociale. Românii care au rude plecate la muncă în Germania i-au rugat să se întoarcă rapid acasă, temându-se că virusul i-ar putea afecta și pe ei.

Până în acest moment, datele oficiale din China anunță că virusul care a pornit din orașul Wuhan a omorât circa 100 de persoane și a infectat peste 2.800.  Virusul este acum prezent în 12 țări.