Evenimentul Zilei > International > Primele imagini transmise Israelului de satelitul de spionaj Ofek 16!
Primele imagini transmise Israelului de satelitul de spionaj Ofek 16!

Primele imagini transmise Israelului de satelitul de spionaj Ofek 16!

Satelitul de observație Ofek 16, conceput, produs şi lansat în spațiu de Israel, a transmis primele imagini care, potrivit experților militari, sunt de o calitate excepțională.

Ofek 16 este un instrument al serviciului de spionaj, care transmite date din spațiu pentru armata israeliană.

Satelitul Ofek 16 a fost lansat, la începutul lunii iulie, din Israel, de la o bază din centrul țării, de Ministerul Apărării și industria aerospațială.

Şeful Administrației Spațiale și de Sateliți din Ministerul israelian al Apărării, Amnon Harari, a declarat că cel mai semnificativ moment de la lansarea satelitului Ofek 16 constă în realizarea primele imagini transmise, care au o calitate excepțională.

Israelul a lansat satelitul de spionaj Ofek 16 în spațiu

Israelul a lansat pe orbită un satelit de spionaj, de la o bază din centrul ţării, a anunţat în iunie ministerul israelian al apărării, conform AFP.

Ministerul israelian al apărării şi compania aeronautică şi de apărare Israel Aerospace Industries (IAI) au lansat cu succes satelitul de recunoaştere ‘Ofek 16’ la ora locală 04:00 (01:00 GMT), arată un comunicat oficial.

Satelitul Ofek 16 a fost propulsat în spaţiu de o rachetă Shavit. Este un satelit ‘electro-optic cu capacităţi avansate’, precizează ministerul, adăugând că în prima fază se vor efectua mai multe teste pentru determinarea nivelului de performanţă.

Succesul lansării satelitului Ofek 16 azi-noapte reprezintă o nouă realizare extraordinară pentru industria de apărare în general şi pentru Israel Aerospace Industries în special’, a declarat ministrul apărării, Benny Gantz. El a apreciat că ‘superioritatea tehnologică şi informaţiile sunt vitale pentru securitatea statului israelian’ şi a arătat că ‘vom continua să întărim şi să menţinem capacităţile Israelului în toate domeniile şi pe toate fronturile’.

Oficial nu s-au comunicat alte detalii despre misiunea satelitului. Postul de radio public din Israel afirmă însă că el va face parte din dispozitivul de supraveghere a capacităţilor nucleare ale Iranului. Presa israeliană apreciază că s-a întărit astfel capacitatea de monitorizare a activităţilor Teheranului, de multă vreme inamic declarat al Israelului. AFP reaminteşte că fostul preşedinte iranian Mahmoud Ahmadinejad a cerut ‘ştergerea’ de pe hartă a statului israelian.

Sursa: Rador

Sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: