Evenimentul Zilei > Actualitate > Primele imagini cu secția de poliție din Serbia, unde este ținut Ghiță – FOTO
Primele imagini cu secția de poliție din Serbia, unde este ținut Ghiță – FOTO

Primele imagini cu secția de poliție din Serbia, unde este ținut Ghiță – FOTO

Primele imagini de la secția de poliție din Belgrad, unde este ținut Sebastian Ghiță în acest moment, au fost făcute publice. Fugarul Ghiță va sta aici în arest încă cel puțin 48 de ore, înainte de a fi dus în fața instanței de judecată din Serbia.

Sebastian Ghiță va trebui să explice judecătorilor sârbi cum a pătruns în țară cu acte false. Afaceristul român avea asupra lui un pașaport fals, emis în Slovenia.

După 11 ore de audieri, Ghiță a fost reținut pentru 48 de ore în Serbia. După expirarea acestui termen, fugarul va fi dus în fața instanței.

România are la dispoziție 18 zile pentru a trimite documentele de extrădarea lui Sebastian Ghiță. Când acestea vor ajunge în Serbia, instanța supremă și Ministerul Justiției de la Belgrad vor decide dacă fostul deputat va fi sau nu arestat.

Sebastian Ghiţă a fost reţinut de poliţiştii sârbi pe baza informaţiilor furnizate de Poliţia Română. Surse judiciare au declarat, pentru EVZ, că fostul deputat, dat în urmărire internaţională prin Interpol, se afla de ceva vreme pe teritoriul Serbiei, însă a fost convins să iasă din “bârlog” abia după ce a primit informaţia falsă că nu mai este căutat, acolo, de poliţiştii români. Din acest motiv s-a dus şi fratele său, Alexandru, în Belgrad, însă acesta era monitorizat şi a fost prins odată cu ex-deputatul.

Sebastian Ghiţă urmează să fie extrădat din Serbia prin intermediul Ministerului Justiţiei care va transmite autorităţilor sârbe documentele în baza acordului de reiprocitate semnat între cele două ţări, au declarat,  pentru Evenimentul zilei, oficiali din Poliţia Română. Procedura poate dura, conform legislaţiei româneşti, circa 40 de zile, însă perioada de extrădare depinde şi de cadrul legal din Serbia, ne-au explicat oameni ai legii.

Sursa foto: Romania TV

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News