În orice caz, Melania continuă să înregistreze o popularitate pe care soţul său o visează (circa 16%, potrivit ultimelor date publicate de presa americană). Pentru Casa Allbă, Melania a făcut puţin spre nimic: a organizat o cină a guvernatorilor la Pennssylvania Avenue, a însoţit-o pe Rania a Iordaniei să viziteze o şcoală de fete. Diverse weekenduri la Palm Beach, în Florida: într-unul a primit,  împreună cu soţul său, la Mar-a-Lago, pe preşedintele chinez Xi Jinping cu soţia.

Evidenta sa lipsă de interes pentru rolul de First Lady a fost demonstrată şi de dezinteresul de a se implica în vreun proiect. Pagina web a Casei Albe care-i este rezervată susţine că se dedică unor cauze feministe, dorinţa sa de a ajuta femeile şi copiii. Până acum însă nu s-a văzut nimic.

După Convenţia republicană (când a citit un discurs, copiat în bună parte după unul a lui Michelle Obama), promisese că se va dedica să contrasteze cyber-bullismul. ''Dar până acum n-a făcut nimic în afară de a avea grijă de ea însăşi'' este părerea unui strateg politic, Cheri Jacobus.

În fapt, a obţinut scuze şi plata unor daune de la tabloidul britanic Daily Mail pentru ştirea că ar fi făcut meseria de ''escort'' când, în anii '90 era model la New York. Iată că şi lipsa de activitate îţi poate aduce popularitate, spun gurile rele din anturajul democraţilor, iar Trump deşi este foarte vizibil şi foarte activ, nu creşte în sondaje!

Până şi ziua de naştere a Melaniei, de acum două zile, a trecut neobservată. Nimic festiv, doar un anunţ sec pe site-ul Casei Albe cu simpla urare de la mulţi ani.