Evenimentul Zilei > Justitie > Primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, condamnat la 3 ani și 8 luni închisoare, cu executare
Primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, condamnat la 3 ani și 8 luni închisoare, cu executare

Primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, condamnat la 3 ani și 8 luni închisoare, cu executare

Răsturnare de situație în cazul primarului liberal al orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, achitat de Judecătoria Medgidia, în urmă cu doi ani, într-un dosar de delapidare. Curtea de Apel Constanța a admis, astăzi, apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia și a dispus condamnarea inculpatul Gheorghe Hânsă, la pedeapsa de 3 ani şi 8 luni închisoare, cu executare.

Alături de primarul orașului Cernavodă a fost condamnt, la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare, și fiul acestuia Tiberiu Hânsă. Un alt apropiat al celor doi, Mihai Adam, a primit o condamnare de 3 ani. Complicii lor, Marin Cadiu și Margareta Cileagă, cercetați pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni au primit o pedeapsă de 3 ani cu suspendare. Nicolae Hânsă, fratele primarului, a fost achitat.

În 2014, Judecătoria Medgidia i-a achitat pe inculpați, fiind judecați pentru delapidare, după ce primarul orașului Cernavodă ar fi prejudiciat orașul cu aproape 3 milioane de lei.Este vorba de proiectul privind lucrările la șoseaua de centură a orașului care, cu complicitatea celorlalți inculpați, ar fi fost câștigat de fiul edilului. Curtea de Apel Constanța a decis, acum, schimbarea încadrării juridice, din delapidare în abuz în serviciu în formă continuată, dispunând condamnarea primarului la închisoare, cu executare.

Gheorghe Hânsă, de 70 de ani, aflat la al treilea mandat de primar al orașului Cernavodă fusese avizat, recent, de organizația județeană a PNL Constanța, pentru o nouă candidatură la alegerile locale din iunie 2016. Liberalii constănțeni se văd astfel nevoiți să desemneze un alt candidat. Până la alegerile locale, primăria Cernavodă va fi condusă de viceprimarul PSD, Ștefan Pleșa.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: