Janos a fost audiat luni seară de procurorii DNA Târgu Mureş, într-un caz care ar viza societatea Monturist, unde municipalitatea este acţionar cu 48%, conform Mediafax.

Primarul Mezei Janos a fost dus, luni după-amiază, la Târgu Mureş, pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie, în urma unor percheziţii efectuate luni în judeţul Harghita, inclusiv la Primăria Gheorgheni şi la locuinţa edilului, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals.

Procurorii DNA Târgu Mureş au făcut luni cinci percheziţii în judeţul Harghita, la Primăria Gheorgheni, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Primarul Mezei Janos (PCM) a declarat, luni dimineaţă, că procurorii anticorupţie i-au cerut "toate actele în legătură cu Monturist".

"M-au întrebat în legătură cu Monturist – este firma noastră, a primăriei, unde suntem proprietari cu 48%. Nu ştim ce vor deocamdată, mi-au zis să dau toate actele în legătură cu Monturist. Eu sunt acasă şi sunt (n.r. – procurorii DNA) la mine, şi la primărie, şi nu ştiu pe unde mai sunt, şi ne cer toate documentele. Eu nu am nimic cu chestia asta, este un denunţ, se pare fals, pe care domnii trebuie să-l vadă şi să-l controleze", a spus primarul.

El a precizat că nu este implicat deloc în firma respectivă.

"Este o procedură, este un denunţ care trebuie să fie verificat şi dânşii procedează corect, aşa cum scrie legea, dar n-avem nicio problemă, trebuie totul clarificat", a adăugat primarul din Gheorgheni.

Mezei Janos este membru al Partidului Civic Maghiar şi se află la al doilea mandat consecutiv în funcţia de primar.