Evenimentul Zilei > Social > Primarul Clotilde Armand taie fondurile școlilor, alocate pentru căldură, apă și internet. Și asta nu e tot!
Primarul Clotilde Armand taie fondurile școlilor, alocate pentru căldură, apă și internet. Și asta nu e tot!

Primarul Clotilde Armand taie fondurile școlilor, alocate pentru căldură, apă și internet. Și asta nu e tot!

Franțuzoaica Clotilde Armand, noul primar al Primăriei Sector 1, vrea să conducă instituția cu o mână de fier. Ea și-a propus să facă economii substanțiale și, astfel, a tăiat fără milă chiar din banii școlilor. La un colegiu important din Capitală, Clotilde Armand a oprit finanțarea pentru apă, căldură, internet, dar și pentru cursuri de perfecționare pentru profesori.

“Bugetul şcolii a fost redus prin disponibilizarea unor surse de la bugetul şcolii la bugetul local la cererea noului primar al sectorului 1. S-a diminuat bugetul de la următoarele capitole: mobilier, încălzire, apă, piese de schimb, internet, materiale, pregătire profesională. În total, doamna director a spus că s-au disponibilizat 3 miliarde lei vechi”, se menţionează în informarea transmisă părinţilor.

Colegiul German Goethe este un liceu din centrul Bucureștiului. Unitatea de învățământ se adresează în special minorității germane din București și se află în subordinea Ministerului Educației și Cercetării din România. Colegiul Goethe este singurul liceu din Capitală unde limbă principală de predare este germana.

În plus, dacă există profesori care nu reușesc să înțeleagă rapid folosirea aplicațiilor de școală online, Clotilde Armand le-a transmis, indirect, ”c`est la vie”! Fondurile alocate pentru instruire sunt istorie.

Surse din Ministerul Educației susțin că această situație nu este singulară și că mai mulți părinți, de la mai multe școli din Sectorul 1, au trimis informațiile la biroul ministrului Monica Anisie.

Aceasta este comunicarea făcută tuturor părinților din liceu de către Consiliul Reprezentativ al Părinților

Cei din Primăria Sectorului 1 nu au reușit să furnizeze presei un răspuns la multiplele solicitări pentru răspunsuri pe această temă, însă aceștia presupun că decizia s-a bazat pe faptul că școlile vor rămâne închise pentru elevi, în acest an. Totodată, foarte mulți profesori vin la catedră pentru a preda materiile, iar de acum, probabil că o vor face stând în frig și cu ajutorul internetului „adus de acasă”.

Primăria Sectorului 1 nu a dorit să răspundă Evenimentului zilei

Solicitarea trimisă la Biroul de Presă a Primăriei Sector 1, din partea EVZ.ro, nu a avut ecou, deși Clotilde Armand a promis că va lucra peste program zi de zi și că va soluționa orice situație în regim de urgență.

„De ce s-a luat o astfel de măsură? Care au fost, punctual, cheltuielile de care se poate lipsi Colegiul? Cum vor continua sa lucreze cadrele didactice, care susțin orele online din unitățile de învățământ, dacă în școală este frig? Banii „economisiți” către ce vor merge și în cât timp? Se mai acordă burse școlare sau nu”, sunt întrebările la care nu avem încă răspuns.

Directorul Colegiului German Goethe, Costache Ramona, a refuzat orice contact cu presa.