Evenimentul Zilei > Social > Primăria Sectorului 1 va finanța construirea unui spital nou în București
Primăria Sectorului 1 va finanța construirea unui spital nou în București

Primăria Sectorului 1 va finanța construirea unui spital nou în București

Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, va investi în construirea unui spital nou în București, dotat la standarde europene.

”Sectorul 1, de fapt întregul București, are nevoie de un spital nou, dotat la standarde europene și în care să lucreze medici experimentați. Mă bucur că am găsit un partener în domnul ministru Voiculescu și că, împreună, putem realiza acest proiect atât de necesar orașului. Există multe exemple de clinci de renume din Europa pe care le putem lua drept model”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În perioada imediat următoare, o echipă mixtă formată din specialiști ai ministerului de resort și ai administrației locale Sector 1 se vor întâlni pentru a stabili locația și a elabora proiectul de investiții pentru noul spital. Proiectul va conține date concrete referitoare la dotările necesare în materie de infrastructură, precum și costurile pe care le implică această investiție.

O a doua concluzie a întâlnirii din această dimineață a fost cea legată de redeschiderea de urgență a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arsuri, care a fost închisă la mijlocul lunii iulie. Și în acest caz, costurile vor fi suportate integral din bugetul local al Primăriei Sectorului 1.