"Şcoala Gimnazială nr. 141, situată în Str. Amurgului nr. 35, sectorul 5, se află în administrarea Consiliului Local sector 5, Primăria Capitalei, prin Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Educaţionale în Bucureşti, reabilitând doar Sala de sport – construcţie nouă, conform autorizaţiei nr. 145-A / 12.03.2009.

În prezent, la iniţiativa primarului general, Gabriela Firea, PMB acordă sprijin primăriilor de sector, prin demararea unor lucrări de investiţii, având în vedere că unităţile de învăţământ se confruntă cu un deficit al locurilor atât în sistemul gimnazial, cât şi preşcolar, astfel: 16 construcţii noi de grădiniţe (8 şi 4 grupe); 15 extinderi de şcoli, corpuri noi de şcoală; 10 after school; o sală de sport, se arată în comunicat.

Pentru aceste investiţii s-au prevăzut bani în bugetul pentru anul 2017, sumă necesară pentru elaborarea studiilor de fezabilitate.

Programul derulat de PMB "Reabilitarea infrastructurii educaţionale în Bucureşti – proiect finanţat de Banca Europeană de Investiţii (BEI)",  a cuprins 101 unităţi de învăţământ: patru grădiniţe, 64 de şcoli generale, 15 licee, 18 şcoli speciale. De asemenea, prin acest program s-au construit şi reabilitat 54 de săli de sport din cadrul celor 102 şcoli din program dintre care 26 de săli de sport noi, iar 28 reabilitate.

Acest program a avut ca scop îmbunătăţirea calităţii infrastructurii educaţionale din Bucureşti şi, ca rezultat, îmbunătăţirea calităţii procesului educaţional, precum şi reducerea costurilor de operare, mai relevă sursa citată.

Consilierii locali ai Sectorului 5 au alocat suma de 3,9 milioane lei pentru amenajarea şi consolidarea Şcolii gimnaziale nr. 141 "Ion I.C. Brătianu", al cărei plafon s-a prăbuşit, joi dimineaţa. Tot ca urmare a incidentului de la Şcoala nr. 141, primarul Daniel Florea a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5. Acesta a dispus punerea în siguranţă şi interzicerea accesului în clădire, precum şi convocarea şedinţei de îndată a Consiliului local Sector 5.