Potrivit unor surse judiciare, primarul Viorel Matiş a fost reţinut alături de inginerul silvic Nicolae Goga şi de tehnicianul silvic Marcel Lungu. Cei trei sunt cercetaţi pentru infracţiuni silvice, fals şi abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, în anul 2013, Viorel Matiş, în calitate de şef de ocol, ar fi aprobat tăierea fără drept a aproximativ 5.000 de metri cubi de lemn din cantonul Ciurtuci.

Reamintim că luni, poliţiştii au făcut opt  percheziţii în judeţul Cluj, trei bărbaţi suspectaţi de fapte ilegale la regimul silvic fiind reţinuţi. „Prin punerea în executare a mandatelor de percheziţie au fost descoperite şi ridicate bunuri şi înscrisuri care servesc ca probe în dosarul penal şi au fost sechestrate obiecte şi diverse sume de bani. În cauză au fost extinse cercetările faţă de trei bărbaţi, în vârstă de 50, 40 şi 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Beliş, respectiv comuna Poieni, judeţul Cluj, care, la data săvârşirii faptelor, îndeplineau atribuţii de lucrători silvici”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru instigare la infracţiunea de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional, furt de arbori din fondul forestier naţional şi fals intelectual, urmând să fie duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

 

Te-ar putea interesa și: