Evenimentul Zilei > Politica > Primar important despre alegerea în două tururi: Bătălia politică este pentru toți
Primar important despre alegerea în două tururi: Bătălia politică este pentru toți

Primar important despre alegerea în două tururi: Bătălia politică este pentru toți

Primarul Municipiului Iași susține că alegerea primarilor în două tururi nu va duce la creșterea prezenței la vot în cel de-al doilea tur de scrutin și, implicit, nu va da mai multă legitimitate primarilor aleși astfel, decât în prezent.

Chirica a comentat decizia PNL de a-și asuma răspunderea în Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi drept un joc politic menit să aducă avantaje liberalilor.

„Dacă PNL a ales să arunce pe piață această rețetă, probabil că și-au făcut niște calcule în favoarea lor. Din analiza pe care am făcut-o asupra mai multor runde de alegeri, am constatat că prezența la vot în turul al doilea a fost mai mica decât decât în turul I, în peste 80% din cazuri”, a declarat Mihai Chirica.

El a subliniat că mai important decât stabilirea numărului de tururi, politicienii trebuie să procedeze la modificarea legilor și chiar a Constituției astfel încât românii să fie atrași, conviși sau constrânși să-și exercite dreptul la vot.

Chirica a mai spus că, indiferent în câte tururi se vor ține alegerile, toate partidele vor duce aceeași bătălie politică și că nimeni nu poate spune în prezent dacă va fi mai bine sau mai rău.