Evenimentul Zilei > Politica > Rebelul primar al Iașiul îl desființează pe liderul PSD. România lui Dragnea, comparată cu Coreea de Nord și fosta URSS
Rebelul primar al Iașiul îl desființează pe liderul PSD.  România lui Dragnea, comparată cu Coreea de Nord și fosta URSS

Rebelul primar al Iașiul îl desființează pe liderul PSD. România lui Dragnea, comparată cu Coreea de Nord și fosta URSS

Liderul organizaţiei PSD Iaşi, Mihai Chirica, a calificat decizia liderului social-democrat Liviu Dragnea de a retrage sprijinul politic premierul Sorin Grindeanu, care refuză să demisioneze din fruntea Guvernului, drept „jocuri staliniste”. „Este începutul sfârșitului pentru Liviu Dragnea”, a mai spus Chirica.

„Oponenţa domnului Grindeanu de a accelera pachetul de legi privind reforma în justiţie. Este prima motivaţie. Apoi, faptul că domnul Grindeanu a început să aibă puncte de vedere personale fără a-l consulta, ceea ce a adus o gravă jignire personalităţii domnului Dragnea. În al treilea rând, este vorba despre influenţa nefastă care se manifestă permanent din partea unui număr foarte restrâns de membri”, a spus Mihai Chirica, potrivit Ziarul de Iași.

Primarul Iașului i-a amintit în acest sens pe Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea sau Codrin Ştefănescu despre care a spus că singurul lor gând este de „a distruge PSD“ şi „detronarea fiecărui lider care are o părere diferită faţă de liderul «maximo», Liviu Dragnea”.

Potrivit lui Chirica, prin demersul său, Dragnea încearcă să ascundă toate eşecurile pe care le-a înregistrat după câştigarea alegerilor de către PSD în decembrie 2016.

„Este începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea. Eu voi urmări în continuare politica social-democrată până la capăt. Nu mă interesează aceste jocuri staliniste pe care le-am urmărit pe parcursul acestei zile. Prin acel raport s-a urmărit o decapitare politică, nedreaptă, după principii staliniste folosite în momentul de faţă în Coreea de Nord. Ceea ce nu înţelege domnul Dragnea este că această nouă generaţie de politicieni încercăm să ancorăm România în Europa. Ceea ce încearcă domnul Dragnea şi o face cu toată forţa este să ne arunce spre Coreea de Nord sau fosta Uniunea Sovietică”, a precizat Mihai Chirica.