Biroul Politic Teritorial al ALDE Dolj a decis în unanimitate excluderea din partid a domnului Cristian Tuță, primarul comunei Bucovat, cel care s-a hotărât  cu câteva luni în urmă să fie alături de PSD Dolj.

„Vrem să-i dăm posibilitatea domnului Tută de a fi pe deplin devotat PSD dacă așa a ales. Noi cei din ALDE rămânem  liberali convinși. Dacă dânsul, ales primar pe listele ALDE, a descoperit brusc că e de stânga este opțiunea să. Îi dorim succes ”- apreciază liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă.

ALDE Dolj are în prezent o rețea de organizații consolidate în toate cele 111 localități ale județului Dolj fiind deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile liberalismului modern, principiile apărării drepturilor și libertăților cetățenilor, searată într-un comunicat al formațiunii politice.

„ALDE Dolj și-a crescut puternic potențialul politic și electoral în ultimii doi ani.Sperăm într-un rezultat cu două cifre la nivelul județului, pe 26 mai.De pe o asemenea baza vom putea obține anul viitor prin votul doljenilor un portofoliu  extins de primari, consilieri locali, consilieri județeni care să ne acrediteze că una din forțele politice principale ale Doljului”,  a mai precizat liderul ALDE Dolj.

ALDE Dolj consideră că legislația trebuie clarificată astfel incât să fie reglementată mai clar situația primarilor care în timpul mandatului se orientează către o altă formațiune politică, explicit sau mascat.

Reamintim că liderul PSD, Claudiu Manda, a anunțat racolarea a 14 primari, printre care și Cristian Truță, despre care declara că îi vor susține pe social-democrați la alegerile europarlamentare.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: