Biroul fiscal din Noua Zeelandă, Departamentul de venituri interioare (IRD), a legalizat primirea salariilor în criptomonede.

IRD a publicat in august o nouă hotărâre în conformitate cu Legea privind impozitul pe venit care prevede că unui angajat i se pot plăti salarii în criptomonede, atât timp cât plățile sunt pentru servicii prestate în baza unui contract de muncă.

Regula prevede că sumele în criptomonede trebuie să reprezinte o sumă fixă și să facă parte din remunerația normală a salariatului.

În ceea ce privește tipul de criptomonede ce pot fi folosite pentru plata salariilor, noua regulă prevede că acestea trebuie să poată fi convertite în valute fiat, să aibă funcția de monedă de schimb sau să fie o criptomonedă stabilă.

În ceea ce privește impozitul, primirea salariilor în criptomonede vor fi tratate ca plăți PAYE (impozitate atâta timp cât sunt plătite). Taxele sunt deduse de angajator și transferate departamentului fiscal, la fel ca cele aplicate salariilor obișnuite.

Noua hotărâre – semnată pe 27 iunie de directorul de hotărâri publice al agenției, Susan Price – se va aplica timp de trei ani de la 1 septembrie 2019, potrivit goanadupabitcoin.ro