Evenimentul Zilei > Politica > Prima REMANIERE, săptămâna viitoare. Cine este MINISTRUL VIZAT
Prima REMANIERE, săptămâna viitoare. Cine este MINISTRUL VIZAT

Prima REMANIERE, săptămâna viitoare. Cine este MINISTRUL VIZAT

Nici nu s-a instalat bine noul guvern și se vorbește deja de o remaniere, și asta pentru că acuzațiile aduse ministrului vizat sunt foarte grave.

Decizia privitoare la remanierea ministrului Sănătății, Florian Bodog, va fi luată săptămâna viitoare de premierul Mihai Tudose, după analizarea raportului privind informarea asupra importanței vaccinării copiilor, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax


ULTIMATUM pentru MINISTRUL SĂNĂTĂȚII. PREMIERUL vrea CAMPANIE de CONȘTIENTIZARE a necesității VACCINĂRII


„În funcţie de cum va arăta raportul, premierul va decide dacă ministrul Sănătăţii va fi remaniat sau nu”, au declarat sursele citate.

Premierul Mihai Tudose l-a apostrofat, în ultima ședință de Guvern, pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Rareş Trişcă. „Astăzi vom stabili în domeniul Sănătăţii două comitete interministeriale, unul pentru spitalele regionale şi unul pentru Institutul Cantacuzino. Nu daţi din cap foarte amplu, domnule secretar de stat, pentru că nu sunt foarte de acord cu ce aţi scris şi s-ar putea să plecaţi acasă înapoi”, a spus atunci Tudose.

Motive de remaniere

Șeful executivului i-a dat, pe 13 iulie, ministrului Sănătăţii, un termen până la care să pună la punct un procedeu prin care românii să fie informaţi despre importanţa vaccinării copiilor. Această cerere a premierului a venit în contextul în care cel puțin 180.000 de copii nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei, iar cazurile de deces s-au înmulțit.


29 de morți și 6.619 cazuri de rujeolă! Uite care este singurul județ unde nu sunt cazuri


„Am o statistică: 180.000 de copii nevaccinaţi de rujeolă şi 80.000 nevaccinaţi la poliomielită. Aşa e?”, l-a întrebat Tudose pe Florian Bodog, la începutul ultimei şedinţe de Guvern la care a fost prezent. Ministrul Sănătății a răspuns afirmativ, astfel că Tudose i-a dat termen o săptămână pentru a veni cu un plan de informare a populaţiei.

„Săptămâna viitoare să stabiliţi un procedeu prin care să înţeleagă românii că trebuie să fie vaccinaţi copiii. Vaccinuri avem, dar nu reuşim să ajungem la destinatar”, a mai spus premierul Tudose.

Citește șiBILANȚ NEGRU: Rujeola a făcut încă o victimă! 32 de morți și 8.246 de cazuri de îmbolnăviri

Rujeola a lovit puternic în comunitățile de romi din Cluj

Situație dramatică în Arad. Peste 2800 de copii sunt nevaccinați împotriva rujeolei. Părinții refuză serul de imunizare

ALERTĂ MAXIMĂ! RUJEOLA face RAVAGII în România. Sute de cazuri în ultimele două săptămâni

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: