Evenimentul Zilei > Social > Prima REACȚIE a Hertei Muller după ce a fost SUSPENDATĂ din Uniunea Scriitorilor
Prima REACȚIE a Hertei Muller după ce a fost SUSPENDATĂ din Uniunea Scriitorilor

Prima REACȚIE a Hertei Muller după ce a fost SUSPENDATĂ din Uniunea Scriitorilor

Scriitoarea de origine română Herta Muller, câștigătoare a Nobel pentru literatură, spune decizia de a fi suspendată din Uniunea Scriitorilor, pentru că nu şi-a plătit cotizaţia este „Un teatru absurd”.

Paradoxul face că Herta Muller nici măcar nu știa că face parte din Uniune, darămite că trebuie să achite o cotizaţie. „Nu am ştiut că fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să fac parte din Uniune şi nimeni nu m-a anunţat că sunt membru. Când s-o fi întâmplat oare asta? Nici măcar vreo cerere să plătesc cotizaţia nu am primit.

Când trăiam încă în România, urma să fiu primită în Uniunea Scriitorilor, dar mi-am condiţionat intrarea în Uniune de cea a lui William Totok (din Grupul de Acțiune Banat n.r.). Pentru că el nu a fost acceptat, nu am mai intrat nici eu. De atunci nu am mai avut niciun contact cu organizaţia. Nici nu mi-am mai exprimat vreodată dorinţa să devin membru al Uniunii. Cum poate fi numit acest teatru absurd? Înregimentare cu forţa, ca pe vremuri? Cineva ia o decizie peste capul meu şi apoi mă trage la răspundere pentru ea. În orice caz, o acţiune democratică nu este”, a declarat Herta Muller pentru presa germană.

Herta Müller, laureată a premiului Nobel pentru Literatură pe 2009, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru neplata cotizaţiei, ceea ce înseamnă că scriitoarea îşi pierde anumite drepturi, printre care cel de a vota sau de a candida pentru o funcţie în USR

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: