Prima declarație a româncei infectate cu Omicron. ”Sunt vaccinată, m-am speriat”. Ce simptome are femeia care a revenit din Africa de Sud

Prima declarație a româncei infectate cu Omicron. ”Sunt vaccinată, m-am speriat”. Ce simptome are femeia care a revenit din Africa de Sud Sursa foto: wikimedia.org

Prima pacientă din România infectată cu varianta Onicron a oferit primele declarații despre starea ei de sănătate.

Pacienta este una dintre cele două persoane, primele infectate cu noua variantă, după călătoria în Africa de Sud. Omicron a fost confirmat de rezultatul primelor secvențieri realizate la Instititul „Cantacuzino”.

„Inițial am aflat de la televizor că la testul antigen am ieșit negativ toţi. Dimineața m-au sunat că sunt pozitivă. Nu am avut simptome. Nu am simptome de COVID, am simptome de răceală, pur şi simplu. Nas înfundat, putină răgușeală. Miros, gust am. Un pic m-am speriat. O să mă sune şi mâine să vadă dacă e nevoie de o evaluare. Nu ştiu ce o fi mâine.” a declarat femeia.

”Copilului meu o să i se facă test la 8 zile, la fel şi cumnatului meu cu care am călătorit. Şi el este negativ. Peste tot unde am fost se purta mască, ne dezinfectau, nu ştiu... Este posibil să fi luat din avion că acolo au fost mai mulţi cetățeni din Polonia, Spania, Polonia,  Bulgaria,  au fost cei de la rugby, toată echipa. Dacă se răspândește aşa de rapid este posibil", a spus Daniela Boscor pentru Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Daniela Boscor  a călătorit la sfârşitul lunii noiembrie în Africa de Sud împreună cu fiul ei și a prins momentul închiderii traficului aerian, astfel că după demersurile efectuate de MAE, au venit cu avionul TAROM în care a venit şi echipa de rugby.

Ea a fost confirmată pozitiv COVID, fiul acesteia nu.

În această dimineață a fost convocată o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență și ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile.