Prima Casă e pe terminate. VEZI câţi bani mai sunt disponibili la bănci

Prima Casă e pe terminate. VEZI câţi bani mai sunt disponibili la bănci

Băncile mai au la dispoziţie garanţii de peste 300 milioane euro pentru programul Prima Casă 4 şi mai pot acorda credite de peste 600 milioane euro până la sfârşitul anului 2012, a declarat vineri, la Sinaia, George Pană, director în cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, citat de Agerpres.

Băncile care nu au consumat garanţiile acordate prin programul Prima Casă 4 au la dispoziţie 120 milioane euro, iar băncile care au terminat alocările beneficiază de o suplimentare de 200 milioane euro.

CEC a primit în urmă cu o lună 11,5 milioane euro, BRD va primi 60 milioane euro, BCR 45 milioane euro, urmând ca UniCredit şi Raiffeisen să primească şi ele alocări suplimentare.

În urma informaţiilor apărute în presă conform cărora banii pentru Prima Casă 4 sunt pe terminate, numărul dosarelor depuse zilnic a ajuns la 300, dar în ultima perioadă a revenit la un ritm normal de 80-100 solicitări/zi, a precizat Pană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Programul Prima Casă a început în 2009, iar până acum au fost acordate 72.500 de credite. Băncile au transmis 109 cereri de plată a garanţiilor, iar dintre acestea au fost executate 71 de ipoteci, restul fiind respinse de Fond.