Prima ARESTARE PENTRU OMOR după NOUL COD PENAL. Bătrână UCISĂ ÎN BĂTAIE DE FIUL EI

Prima ARESTARE PENTRU OMOR după NOUL COD PENAL. Bătrână UCISĂ ÎN BĂTAIE DE FIUL EI

O crimă înfiorătoare a pus capăt vieții unei bătrâne din București. Cel care a ucis-o este chiar fiul ei care a lovit-o cu sălbăticie, după ce s-a îmbătat, duminică seara. Este primul caz de omor instrumentat de criminaliștii și procurorii bucureșteni, după intrarea în vigoare a noilor coduri: Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, ieri, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a bucureșteanului Constantin Bunea, în vârstă de 44 de ani, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventive a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Pprocurorii au stabilit că, duminică,în jurul orei 18.00, în timp ce se afla la locuinţa sa din Capitală, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, Bunea lovit-o pe mama sa, în vârstă de 75 de ani, până când biata femeie a murit. Primul arestat pentru o astfel de faptă, după reglementările noului Cod Penal, este acuzat de omor, comis asupra unui membru de familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. (1) cu aplicarea art. 199 alin. (1) din C.pen..

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B.. Ce prevede noul Cod Penal Art. 188. Omorul. (1) Uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.  Art. 199. Violenţa în familie. (1) Dacă faptele prevăzute în art. 188, art. 189 şi art. 193-195 sunt săvârşite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

Ne puteți urmări și pe Google News