Evenimentul Zilei > Politica > Prim-ministrul Cioloș a răspuns unor comentarii pe Facebook: ”Sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în… instalaţie”
Prim-ministrul Cioloș a răspuns unor comentarii pe Facebook: ”Sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în… instalaţie”

Prim-ministrul Cioloș a răspuns unor comentarii pe Facebook: ”Sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în… instalaţie”

Premierul Dacian Cioloș a răspuns mai multor comentarii pe pagina personalăde Facebook, abordând subiecte precum problematica refugiaților, dar și relația cu lideri Uniunii Europene.

"Pe noi ne-ati intrebat daca vrem refugiati? Pe noi ne-ati intrebat daca vrem in Schengen? Probabil ne va fi la fel de bine cu refugiati si Schengen cum ne este cu U.E si N.A.T.O (sarcasm)" , a comentat un internaut la o postare a premierului în care se prezenta bilanțul activității acestuia.

"Aș vrea să fie lucrurile clare în ceea ce privește povestea cu refugiații pentru că văd că unele grupări încearcă să tăstălmăcească și să politizeze declarațiile mele de la Cluj. 1. Eu nu am luat NICIO DECIZIE privind acceptarea refugiaților în timpul mandatului. Niciuna.
2. România s-a poziționat de la început împotriva cotelor obligatorii de refugiați și am susținut și eu aceeași linie.
3. În ciuda opoziției unor state membre, la nivel UE s-a luat decizia alocării unui număr de refugiați TUTUROR statelor membre, inclusiv celor care au deja pe teritoriul lor imigranți care au ajuns acolo ilegal, cum este si cazul unor țări vecine, dar nu este cazul României (România a fost ferită până acum de valuri de migranți ilegali).
Aceste acuzații că guvernul aduce islamiști în țară sunt deci nefondate și din păcate speculate politic. Nu doresc să intru în acest joc", a replicat Cioloș.

" Dle Colos,sunteți in concediu de odihna de la UE,sau v-ati dat demisia?Daca vindeți portul Constanta olandezilor,care de25 de ani ne jignesc in tot felul,veți fi cel mai hulit om din Romania!si cu refugiatii,de ce nu aveți sânge on instalație ca Orban?de ce tot va plecați capul in fata ue?daca personal puteți face sluj in fata europenilor,ca prim ministru, nu aveți voie sa îngenuncheați România " , a comentat un alt internaut postarea prim-ministrului.

Replica nu a întârziat să apară: "Nu sunt deloc în concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta România, și nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din poziția de consilier special al președintelui Comisiei europene mi-am dar demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciună. Și fiți convins că atitudinea mea în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-mi toată legitimitatea de premier al unei țări demne, dar și experiența europeană la Bruxelles. Nu am făcut nicidată în viață sluj în fața nimănui. Dar obiectivele unei țări se ating și prin diplomație nu doar prin declarații populiste și sforăitoare care dau bine la electorat. Dacă asta numiți "sânge în instalație" atunci intr-adevăr, eu cred că sângele trebuie lăsat să urce spre creier și nu să coboare în… instalație ".

Premierul a oferit mai multe alstfel de replici la comentariile de la postarea respectivă, fie că părerile utilizatorilor rețelei sociale erau acide sau nu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: