Preţul lui Sebastian Ghiţă pentru cedarea Realitatea TV: 20 de milioane de euro

Preţul lui Sebastian Ghiţă pentru cedarea Realitatea TV: 20 de milioane de euro

Managerul Sebastian Ghiţă nu mai recunoaşte autoritatea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi spune că deciziile CA al Realitatea Media au caracter de... recomandare.

Consiliul de Administraţie (CA) al Realitatea Media SA va "ratifica", cel mai probabil, în şedinţa programată mâine, "divorţul" de managerul Sebastian Ghiţă, anunţat, de altfel, de patronul Sorin Ovidiu Vîntu.

Între timp, Sebastian Ghiţă se menţine pe poziţie: "CA face o analiză, apoi o recomandare. Eu nu am o dispută personală, ci două societăţi comerciale, între care este încheiat un contract, au un litigiu comercial, juridic. Acesta nu poate fi tranşat decât în instanţă. Aceasta este cea care va decide, analizând contractul şi, după efectuarea unei expertize, condiţiile în care el poate fi reziliat. Clauzele din contract, evident în interpretarea noastră, duc la o datorie de 20 de milioane de euro, în acest moment", a declarat Sebastian Ghiţă pentru EVZ. Context în care, la sediul Realitatea TV a fost postat şi un echipaj de Poliţie, care supraveghează situaţia non-stop, astfel încât conflictul dintre Ghiţă şi Vîntu să nu escaladeze şi să nu se ajungă, din nou, la o confruntare cu bodyguarzi. CNA analizează situaţia

Potrivit surselor EVZ, între Sebastian Ghiţă şi noul administrator delegat de Vîntu, Ion Ilie, zis Nelu Legionaru’, au avut loc şi astăzi discuţii, la sediul Realitatea TV, dar fără rezultat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, tot mâine Consiliul Naţional al Audiovizualului ia în discuţie situaţia de la Realitatea TV. Sunt invitaţi la audieri Sorin Enache, director general al Realitatea Media, Sorin Freciu, preşedinte al CA, managerul Sebastian Ghiţă, dar şi jurnaliştii Oana Stancu şi Adrian Ursu.

"Oficial, Vîntu nici nu există"

Iar Sebastian Ghiţă nu doar că nu mai recunoaşte autoritatea lui Vîntu, în cadrul Realitatea Media SA, dar nici calitatea acestuia de "patron" al postului Realitatea TV.

"Vîntu nu mai face şi nu mai desface demult lucruri în România. Oficial, domnul Vîntu nici nu există în această afacere, Realitatea Media este deţinută de un domn pe nume Vitalie Dobândă. Eu am contract semnat cu Consiliul de Administraţie al Realitatea Media şi ratificat în Adunarea Generală a Acţionarilor. Domnul Vîntu trebuie să înţeleagă şi dânsul că nu mai poate face afaceri ca în anii 90", a reacţionat Ghiţă atunci când a auzit că SOV l-a "demis" din poziţia de manager al Realitatea TV.

Anunţul lui SOV a survenit plângerii penale depuse de Ghiţă la Parchetul General, în care acesta susţine că Vîntu i-a ameninţat, atât pe el, cât şi pe membrii familiei sale, cu moartea. Ghiţă: „Nu stă CA-ul cu muritorii de rând” Referitor la interzicerea accesului membrilor Consiliului de Administraţie al SC Realitatea Media SA în sediul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă declară: „Nu e vorba că nu i-am lăsat eu. Şi nici nu ştiu de vreun astfel de incident, căci eu nu am atribuţii de pază. Dar, nu stă CA-ul cu muritorii de rând, cu jurnaliştii. Dumnealor sunt oameni importanţi, iau decizii la nivel macroeconomic. Aşa că, fiind oameni importanţi, au sediul în altă parte, pe Splaiul Independenţei, nu la Casa Presei”.

Cum a evoluat scandalul dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă:

  • SOV a vrut să-l evacueze pe Ghiţă din Casa Presei
  • Vîntu a "bătut" cu bodyguarzii la Realitatea TV să oprească "aiurelile" Wikileaks
  • Sorin Ovidiu Vîntu îşi vrea Realitatea înapoi
  • CA al Realitatea denunţă contractul încheiat cu Sebastian Ghiţă
  • Adevărul din spatele războiului Sebastian Ghiţă–Sorin Ovidiu Vîntu
  • Ghiţă: Vîntu m-a ameninţat cu moartea. SOV: Sebastian Ghiţă nu mai este managerul Realitatea TV
  • Cozmin Guşă despre Sebastian Ghiţă: "Om de afaceri cu contracte îndoielnice cu statul"