Evenimentul Zilei > Economie > VEȘTI BOMBĂ! Valul de AER POLAR DUBLEAZĂ prețul la GAZELE NATURALE. Ce se întâmplă cu facturile românilor
VEȘTI BOMBĂ! Valul de AER POLAR DUBLEAZĂ prețul la GAZELE NATURALE. Ce se întâmplă cu facturile românilor

VEȘTI BOMBĂ! Valul de AER POLAR DUBLEAZĂ prețul la GAZELE NATURALE. Ce se întâmplă cu facturile românilor

Valul de are polar anunțat în următoarea perioadă a determinat o creștere cu până la 50% la gazele naturale pe cele mai mari piețe din Europa și au scos la iveală opțiunile reduse de furnizare în regiune și stocurile reduse.

Temperaturile extrem de scăzute anunțate în nord-vestul Europei au determinat declanșarea unei bătălii extraordinare pentru gazele de pe piețele din marea Britanie, Olanda, Belgia sau Franța.

Stocurile de gaze naturale din depozitele subterane din Marea Britanie, Belgia şi Franţa au ajuns la cel mai redus nivel din 2015 iar livrările de LNG (gaze naturale lichefiate) sunt insuficiente, din cauza cererii ridicate din Asia, informează Economica.net.

De asemenea, prețul gazelor naturale din marea Britanie au crescut cu 50% în ultimele zile, în condițiile în care temperaturile scăzute au crescut cerea pentru gazele folosite la 80% dintre locuințe.

Săptămâna următoare, cererea de gaze ar putea atinge cel mai mare nivel din 2010 până în prezent, când temperaturile au scăzut sub 20 de grade Celsius

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: