Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele Iohannis este în continuare aspru criticat și pierde likeuri pe Facebook. Românii își exprimat deschis punctul de vedere. Toate părerile converg în aceeași direcție: RESPECTAREA LEGII
Președintele Iohannis este în continuare aspru criticat și pierde likeuri pe Facebook. Românii își exprimat deschis punctul de vedere. Toate părerile converg în aceeași direcție: RESPECTAREA LEGII

Președintele Iohannis este în continuare aspru criticat și pierde likeuri pe Facebook. Românii își exprimat deschis punctul de vedere. Toate părerile converg în aceeași direcție: RESPECTAREA LEGII

Controversata declarație a președintelui Klaus Iohannis de miercuri, făcută la intrarea în sediul Bibliotecii Centrale Universitare, a trimis o undă de șoc în zona rețelelor de socializare. Pentru majoritatea susținătorilor domniei sale, ”abordarea heirupistă” și ”banalele motive administrative” invocate de președintele României în cazul ANAF vs ANTENA Group au reprezentat un îndemn clar la o brutală încălcare a justiției. După ce a pierdut aproape 40.000 de susținători pe Facebook și a fost bombardat cu mesaje critice – unele șerse deja de pe Facebook - Iohannis a făcut un mic pas înapoi.

” În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat. Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură. Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook”, a scris președintele României pe Facebook.

Anterior, la întrebarea unui reporter tv care îl abordase la intrarea în sediul Bibliotecii Centrală Universitară, la doi pași de statuia ecvestră a ilustrului Carol I, Klaus Ioahhnis preciza: Cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită, dacă nu discutabilă, și am constatat din discuții avute că există deschidere la factorii de decizie și prin discuții așezate și calme se găsesc soluții convenabile”.

Declarația împăciutoare a președintelui a stârnis imediat un nou val de reacții. Nu de aprecieri, ci de critici și reproșuri din  care redăm mai jos:

Alex Păun Stupefiantă declarație ați făcut zilele trecute, dle președinte. Chiar nu înțelegeți că oamenii de calitate ai acestei țări (intelectuali, antreprenori, studenți, programatori, jurnaliști onești etc.) urăsc Antena 3? Vă trebuiau voturile amărâților ălora care au ieșit, ieri, în Piața Constituției? A meritat să vă înstrăinați, brusc, tot ce e mai bun în societatea românească?

Cât privește campania din 2014, nu noi am uitat lăturile pe care vi le-a aruncat atunci în cap Antena 3, DUMNEAVOASTRĂ sunteți cel care le-a uitat. În doar un an de zile!

Păcat! Păcat că politicieni de mâna a treia precum Dan Mihalache și Cristian Bușoi contează, pentru președintele țării, mai mult decât contează milioane de cetățeni.

Orice ați face de acum încolo, pe mine nu mă mai păcăliți. Aveați șansa de a intra în cărțile de istorie, ați preferat să vă cultivați micile coterii: un Mihalache, un Bușoi, o Gorghiu…

George Oprica Atunci someaza reprezentantii institutiilor statului sa-si faca treaba! Trebuia evacuata cladirea aceea de un an si ceva! Sa se aplice legea pentru toata lumea, un amarat ar fi fost aruncat in strada de mult!

Cristian Sirbu Dumneavoastră nu altcineva ați spus că felul în care autoritățile au acționat a fost "heirupist" Aceste autorități nu au făcut decât să aplice legea folosind procedurile și normele cu care acționează în toate cazurile. Ce legătură are asta cu libertatea presei și dreptul la liberă exprimare? Nu are nici o relevanță faptul că e vorba de un business media sau un atelier auto. Legea și procedurile sunt și trebuie aplicate IDENTIC

Tom Sora 1) ati numit o decizie judecätoreascä definitivä "o banala problema administrativa". Asta este o afirmatie foarte gravä din partea unui presedinte de stat. Ati instigat la punerea in discutie a puterii judecätoersti. 2) Ati vorbit despre apärarea libertätii de exprimare a presei – dar nu a fost nici o datä vorba de suprimarea dreptului de a emite pentru antena3, ci numai de retrocedarea banilor furati de patronul antenelor, borfasul securist Dan Voiculescu. Ori nu stiti despre ce vorbiti, ori sinteti de rea credintä. Ambele variante sint catastrofale. Si acum o sugestie: debarasati-vä de fesenistul-pesedistul Dan Mihalache. Cred cä vä influenteazä foarte gresit.

Constantin Madalina Unde i lege nu i tocmeala domnule Presedinte! Sunt alte lucruri mult mai importante in tara noastra de facut lasati l p Voiculescu sa se descurce singur! Spitalele din Romania le ati vazut? Copiii care au murit i ati vazut? Guten nacht Mr President !

Nicolae Alexandru Domnule Presedinte, de ce nu ati atacat public legea lui Dragnea, acesa lege referitoare la defaimare? Legea aceea interzicea dreptul la libera exprimare, nu ceea ce face ANAF-ul in aceste momente si anume ca pune in aplicare o sentinta judecatoreasca definitiva.Eu v-am votat in 2014 din convingere ca se ca schimba ceva in tara aceasta. In continuare cred in dumneavoastra, nu ma faceti sa imi schimb parerea!

Alin Enache avem memoria scurta, am uitat de 2014, ne raman in minte amintirile mai recente despre seful cancelariei prezidentiale la brat cu directorul televiziunii A3 prin Europa si SUA

Tudorache Tudor Dom presedinte, placa asta cu libera informare si libertatea presei nu merge de nicio culoare in contextul de fata. Asta toarna si ei pe la tv si nu prea inteleg cum de dvs nu intelegeti ca e o cu totul alta problema. Problema e ca ala a furat zeci de milioane de euro de la noi toti, statul. Si statul,noi, incearca sa-l execute si sa recuoereze ceva din prejudiciul creat. Infractionalitatea n-are nicio treaba cu libertatea presei. Nu le ia nimeni dreptul de a profesa in continuare. Nu le ia nimeni camerele si microfoanele. Sa-si ia Felix alt sediu ca are bani garla. Si sa continue sa transmita de acolo. Daca le luau liceenta da, ziceam ca e suprimarea presei tra la la. Dar le iau doar sediul, pt ca nenorocitul ala a dat ditai tunurile. Si tu esti baiat destept si stii astea. Dar tare mi-e ca te-ai cam bagat in albie cu ailalti. Si stii ce se intampla daca te bagi in albie.

Filipas Florin domn Presedinte ai dezamagit si dezamagesti in continuare poporul!!! pacat ai fi putut avea un viitor bun dar se pare ca nuu te intereseaza, in rest sunteti bine sanatos??? si noi multumim la Dumnezeu, muncim din greu sa trimitem bani acasa la familii si la taxe, impozite, etc, ne e cam urat si noua pe aici dar ce sa facem….

Chris Terhes Domnule Presedinte, este de neinteles cum puteti repeta propaganda celor de la Antena3. Nu s-a pus problema scoaterii in strada a Antenelor pentru ca ANAF doar le-a dus o somatie si nu o hotarare judecatoreasca cu titlu executoriu de evacuare. De luni pana miercuri trebuia sa fi aflat despre asta. Chiar daca actiunea ANAF este una exagerata (ca puteau trimite somatiile si pe posta ori fax), aceasta nu avea efectul opririi emisiei Antenelor, pentru ca acestea isi pot apara drepturile in instanta.

Paula Rusu D-le presedinte, nu a facut bine nici cel care v-a sfatuit ce declaratie sa dati referitor la recuperarea prejudiciului ICA, nici cel care v-a indemnat sa reveniti prin postarea asta din crucea noptii. Prima pozitie e aroganta iar a doua "heirupista", ca sa va citez. Trebuie sa va schimbati consilierii sau daca ati facut dupa capul dvs, sa va ascultati consilierii. Din povestea asta nu mai aveti cum sa iesiti bine. Plus ca aceasta greseala le va recontura in tuse groase pe toate cele vechi care v-au fost cumva iertate: vacantele, dosarul cu casa, paltonul…

Sorca Marius ideea e simpla,inainte de toate incercati sa va puneti in situatia celor ce sunt deja scarbiti de marsaviile din tara si se chinuie in alte tari,ca le ajunge cutitul la os si nu e de bine…

Irina Dumitrescu Se pare ca nu ați înțeles mesajul dacă susțineți în continuare ca era vorba de posibilitatea suprimarii dreptului la libera exprimare. Libertatea de exprimare nu are nimic de-a face cu situația despre care vorbim.

În cazul legii defăimării propusă de Dl Dragnea e clar vorba de îngrădirea dreptului la libera exprimare. Nu v-am auzit spunând nimic despre acea lege.

Marian Dragomir Da, am mai auzit placa asta si cand te-am rugat sa nu-l numesti pe Dan Mihalache consilier prezidential. Nu l-ai facut doar consilier prezidential, ci chiar seful Cancelariei Prezidentiale. Fii sincer Iohannis, tie nu-ti pasa de tara asta, ci doar de bunastarea ta …si pentru asta esti santajabil …

Alex Bogdan Daca tot nu dormiti, nu vreti sa iesim la o bere? Mai glumim, mai uitati si dumneavoastra de griji. Va spun bancul ala cu Sorin. Imi dati va rog un semn daca aveti chef?

Cristian Vasile Niculae Bre, Iohanis, vei pica ca Ceausescu sau ca Ponta dacă o mai "arzi " așa ambiguu. Noi, poporul român te-am pus în frunte noi poporul român te dăm jos. Vreau în țara noastră, România, legea să fie lege, fără comentarii inutile. Lege BA Lege, că am ajuns iar de râsul Europei

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: