Evenimentul Zilei > International > Președintele Dumei de Stat: Este necesar să creștem numărul forțelor noastre armate
Președintele Dumei de Stat: Este necesar să creștem numărul forțelor noastre armate

Președintele Dumei de Stat: Este necesar să creștem numărul forțelor noastre armate

Decizia lui Putin privind mobilizarea parțială din Rusia va ajuta la rezolvarea sarcinilor operațiunii militare speciale și în lupta împotriva forțelor NATO, susține președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a anunțat că decizia lui Putin privind mobilizarea parțială va ajuta armata rusă în lupta din Ucraina.

Oficialul a precizat că împotriva „soldaților și ofițerilor ruși luptă nu numai formațiunile armate naziste, ci și forțele NATO.”

„Linia de contact este de peste 1.000 de km. Pentru a înțelege: în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (cel de-Al Doilea Război Mondial n.red.), pentru eliberarea teritoriilor ucrainene de fasciști au operat patru fronturi. Evident, este necesar să creștem numărul forțelor noastre armate”, a spus președintele Dumei de Stat.

Dmitri Peskov, reprezentantul Kremlinului, a acuza NATO pentru mobilizarea parțială din Rusia. „Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în mesajul său de ieri, a oferit o descriere clară și a explicat motivele luării unei astfel de decizii (cu privire la mobilizarea parțială”, a declarat reprezentantul Kremlinului, potrivit Rador.ro.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține decizia lui Putin

Mai mult, oficialul rus a dat asigurări că operațiunea militară specială va continua până când Ucraina va fi înfrântă în război. „Acum, de facto, ne confruntăm cu blocul NATO cu toate capacitățile lui logistice”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Reamintim că o sursă din administrația prezidențială rusească a precizat că al șaptelea paragraf din degretul de mobilizare emis de Vladimir Putin cere mobilizarea a unui million de oameni pentru armată.

De la anunțul lui Putin, comisarii militari din mai multe regiuni au semnat ordine prin care se interzice cetățenilor obligați la Serviciul militar să părăsească orașele lor.

Mai mult, peste 1.400 de oameni fost deja reținuți la protestele împotriva mobilizării care au avut loc cu o zi înainte în toată țara. Totodată, un birou de recrutare al armatei ruse din Nijnîi Novorod a fost atacat în cursul nopții de miercuri și joi. De asemenea, un alt centru de recrutare din Sankt Petersburg a fost de asemenea incendiat.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: