Președintele convoacă guvernul în ședință.

Președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință de lucru la Palatul Cotroceni. Conform anunțului publicat pe site-ul Președinției, întrunirea are ca temă de discuții siguranța publică în unitățile de învățământ.

La Palatul Cotroceni au fost convocați prim-ministrul României, Florin Cîțu, piceprim-miniștrii Dan Barna, și Hunor Kelemen. Au mai fost chemați ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, al Afacerilor Interne, Lucian Bode, al Dezvoltării Attila Cseke.

Președintele convoacă guvernul în ședință

De asemenea, la Palatul Cotroceni vor fi prezenți ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În plus șeful statului i-a mai chemat pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, șeful IGSU, gen. mr. Dan Paul Iamandi și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Întrunirea de la Cotroceni este programată pentru ora 15.00.

De asemenea, de la ora 17.30, Klaus Iohannis a convocat o nouă întâlnire cu liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian. La această întâlnire va fi prezent și deputatul Ovidiu Ganț. Discuțiile vor avea ca subiect minoritățile naționale.

Cum se desfășoară orele

În unitățile de învățământ participarea la ore se desfășoară cu prezență fizică pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal vor merge la școală. Participarea la cursuri fizice se va face pentru jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

În aceste cazuri vor fi respectate și applicate toate normele de protecție.

Este permisă organizarea cu prezența fizică în unitățile de învățământ a simulările examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali. De asemenea, va fi permisă organizarea evaluărilor naționale și a orelor remediale. În rest, ceilalți elevi vor participa, în sistem online.

Noi restricții în Capitală

Comitetul municipal pentru Situații de Urgență a decis noile restricții în vigoare începând cu data de 8 martie ora 00.00. Măsurile au fost adoptate ca urmare a intrării Bucureștiului în scenariul roșu.

Restaurantele și barurile se închid în interior. Teatrele și cinematografele se inchid și ele, fiind interzisă de asemenea și activitatea cu publicul a operatorilor jocurilor de noroc.