Evenimentul Zilei > Politica > Presedintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a fost suspendat din funcție prin ordin al prefectului
Presedintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a fost suspendat din funcție prin ordin al prefectului

Presedintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a fost suspendat din funcție prin ordin al prefectului

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, a fost suspendat din functie in baza unui ordin emis, azi, de prefectul Costica Macaleti. Masura a fost luata dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, Turcanu a fost condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Florin Turcanu a declarat, marti, pentru Agerpres, ca va ataca in instanta ordinul prefectului de suspendare a sa din functie.

Prefectul Costica Macaleti a explicat ca "Documentele m-au determinat sa iau o asemenea decizie. Eu nu fac nici evaluari, nici judecata, pentru ca nu sunt nici judecatorie, nici tribunal. Documentele si legislatia duc spre un asemenea ordin de incetare a mandatului presedintelui CJ."

Potrivit acestuia, incetarea mandatului presedintelui CJ are loc la data emiterii ordinului. Actul normativ emis de prefect poate fi atacat in termen de zece zile de la data comunicarii acestuia.

Prefectul de Botosani a trimis, de asemenea, o adresa Consiliului Judetean prin care instiinteaza in vederea desemnarii unui vicepresedinte pentru exercitarea atributiilor conferite de lege presedintelui CJ, informează Hotnews.ro.

Presedintele suspendat al CJ, Florin Turcanu, a anuntat ca "Eu asteptam un punct de vedere al prefectului judetului, pentru ca nu pot sta in fruntea unui judet intr-o situatie incerta. Voi folosi, impreuna cu avocatul meu, toate parghiile legale oferite de legislatia din Romania. Prima data vom cere suspendarea ordinului, care se judeca in maxim cinci zile. In acelasi timp vom cere anularea ordinului prefectului".