Evenimentul Zilei > Economie > Președintele Consiliului Fiscal pune Guvernul la zid. „România dă din colţ în colţ!” Ce se întâmplă cu taxele și impozitele
Președintele Consiliului Fiscal pune Guvernul la zid. „România dă din colţ în colţ!” Ce se întâmplă cu taxele și impozitele

Președintele Consiliului Fiscal pune Guvernul la zid. „România dă din colţ în colţ!” Ce se întâmplă cu taxele și impozitele

Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a vorbit despre situația financiară actuală din România și pune guvernanții la zid. Acesta susține că a existat o „goană nebună” pentru a reduce taxele și impozitele, însă nu au fost căutate și soluții pentru a asigura veniturile fiscale ale țării. Oficialul consideră că „România dă din colţ în colţ” atunci când se află într-o situație dificilă.

Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, susține că Guvernul a căutat diferite metode pentru a reduce taxele și impozite în contextul actual, însă nu s-au preocupat să asigure României venituri fiscale care să permită majorarea pensiilor și a salariilor, ba chiar și investiții. Oficialul este de părere că autoritățile de la noi din țară dau „din colț în colț” de fiecare dată când suntem în situații dificile.

Președintele Consiliului Fiscal susține că preocuparea ministrul Muncii cu privire la creșterea veniturilor populației este una firească. Totuși, pentru a se putea realiza o astfel de majorare, ”trebuia să existe o preocupare și pentru creșterea veniturilor bugetului”.

”A existat o goană nebună, nebună (..) de a reduce taxe şi impozite, din varii motive, şi nu a existat o preocupare pentru a asigura României venituri fiscale, bugetare, care să permită nu numai creşterea pensiilor şi salariilor, dar să aibă şi investiţii mai mari, să se ocupe de urgenţă în situaţii excepţionale, cum a fost pandemia, cum este criza energetică” , a spus Daniel Dăianu, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

”În orice situaţie dificilă, România dă din colţ în colţ, fiindcă, dacă în UE ai o medie a veniturilor fiscale, inclusiv contribuţii, 40%, e mult mai simplu acolo să răspunzi la nişte urgenţe mari”, a mai precizat președintele Consiliului Fiscal.

Daniel Dăianu a precizat că, odată cu acest război din Ucraina, ”vom avea o nouă cursă a înarmărilor”, pentru că nu doar România intenționează să crească cheltuielile de apărare. ”La noi totul se politizează”, a menționat el.

Ministrul Muncii anunță soluții pentru creșterea pensiilor și a salariilor

Marius Budăi anunță un nou pachet de măsuri pentru a sprijini românii cu venituri mici. Oficialul anunță soluții pentru majorarea salariilor și pensiilor, dar și noi măsuri anti-scumpiri luate în calcul de Guvern.

„În primul rând trebuie să continuăm ceea ce a am început în noiembrie anul trecut de când am preluat guvernul şi anume pe ordonanța cu compensarea preţurilor din energie.

Vreau să vă spun că la ministerul Muncii, doar pentru consumatorii casnici s-au plătit 1.2 mld de lei care nu au ieşit din buzunarul nostru. Să continuăm implementarea de pachete şi sociale, dar şi economice.

Deja cardurile pentru elevii care provin din familii defavorizate au ajuns în şcoli şi vor ajunge imediat la elevi.

Pachetele pentru 1.2 mld de cetăţeni români care se distribuie în perioada martie-aprilie-mai sunt în derulare. Şi ordonanța care a ieşit săptămâna trecută cu aceste vouchere de 50 de euro.

Suntem în dinamică. Avem o colaborare cu ministerul Finaţelor, dar şi cu ministerul Fondurilor Europene. Lucrăm pentru a pune în aplicare ceea ce coaliţia politică a acestui Guvern a hotărât”, a spus ministrul Muncii.