Evenimentul Zilei > Economie > Pensii 2022. Când va avea loc următoarea majorare a pensiilor. Anunțul venit de la vârful Guvernului: „Până atunci, nu se poate”
Pensii 2022. Când va avea loc următoarea majorare a pensiilor. Anunțul venit de la vârful Guvernului: „Până atunci, nu se poate”

Pensii 2022. Când va avea loc următoarea majorare a pensiilor. Anunțul venit de la vârful Guvernului: „Până atunci, nu se poate”

Ce se întâmplă cu pensiile în anul 2022?! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de către premierul României. În timp ce costurile la energia electrică, gazele naturale și produsele alimentare se scumpesc, iar războiul din Ucraina nu pare să se încheie curând, Nicolae Ciucă a explicat poziția Guvernului în raport cu majorarea pensiilor în anul curent. Iată următorul termen când mai pot fi majorate pensiile!

Pensii 2022. În prezent, provocările financiare ale românilor sunt mult mai semnificative decât în anii precedenți. Perioada post-pandemică și războiul declanșat de Rusia la granițele țării noastre au adus dificultăți la nivel economic, toate consecințele fiind resimțite din plin de populație, în special de pensionari.

Pensii 2022. Când va avea loc următoarea majorare a pensiilor

Pensii 2022. Despre majorarea veniturilor acestora se discută mult în spațiul public. Ce se va întâmpla concret și când, nimeni nu poate spune cu exactitate. Totuși, premierul României a venit cu o clarificare, miercuri, atunci când a fost întrebat dacă Guvernul își permite să ia în calcul o creștere a pensiilor în anul 2022.

„În acest an, putem să discutăm despre orice măsură”, a spus premierul Nicolae Ciucă, întrebat despre situația pensiilor 2022. Totuși, acest lucru se va întâmpla după ce autoritățile politice vor agrea o analiză la finalul primului semestru, a completat șeful Guvernului de la București.

Nicolae Ciucă a vorbit răspicat despre circumstanțele în care se va lua în calcul o nouă majorare a pensiilor. „Până atunci nu putem discuta despre așa ceva”, a conchis prim-ministrul României.

Pensii 2022. Ce se întâmplă cu sistemul de pensii

În altă ordine de idei, șeful Ministerului Muncii, direct responsabil pentru situația pensiilor 2022, a explicat că Guvernul este foarte atent la evoluția situației economice din țara noastră și la sprijinul care trebuie acordat românilor în această perioadă.

„Am implementat un prim pachet social la începutul anului, știți foarte bine, după care a apărut această situație de război. Suntem acum în implementarea pachetului „Sprijin pentru România”, unde 60% din fonduri se duc către mediul privat și 40% către cetățenii vulnerabili, pentru că noi considerăm că trebuie să rămânem în continuare extrem de solidari cu cei care sunt vulnerabili”, a spus șeful Ministerului Muncii.

Marius Budăi a spus, referitor la pensii și majorarea pensiilor, că acest subiect se află în analiză.

„Să vedem ce se întâmplă și ce putem face pentru sistemul de pensii per total”, a conchis oficialul social-democrat.