Evenimentul Zilei > EVZ Special > Președintele care a tras România din „groapă”. Cine îl laudă pe Iohannis?
Președintele care a tras România din „groapă”. Cine îl laudă pe Iohannis?

Președintele care a tras România din „groapă”. Cine îl laudă pe Iohannis?

Jurnaliștii de la Bloomberg au scris un articol în care îl laudă pe Klaus Iohannis pentru reușitele împotriva corupției pe care le-a avut în timpul mandatului.

„A ajutat foarte mult la înlăturarea celor mai puternici politicieni ai României și a reușit să îi bage la închisoare pentru corupție. De asemenea, Klaus Iohannis a readus România pe drumul normal, urmat de celelalte state membre ale UE”, se arată în articolul de pe Bloomberg.com.

În acest weekend, este posibil ca Klaus Iohannis să fie „recompensat” de poporul său cu încă un mandat de președinte.

„Iohannis a fost o forță constantă care a luptat pentru România, o națiune în care haosul devenise o normalitate. Cinci premieri au venit și au plecat de când acesta a preluat conducerea, iar capitala a văzut cele mai mari proteste de la căderea comunismului până în prezent”, se mai menționează în articol.

„Neliniștea din România a pornit de încercarea unor persoane din guvern de a micșora sentințele pentru cei acuzați de corupție, astfel scăpându-i de închisoare pe cei de la conducerea PSD”, menționează aceeași sursă.

Iohannis, în vârstă de 60 de ani, a reușit să amâne promulgarea acestor legi până când, în cele din urmă, liderul PSD Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare și înlăturat de la putere.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.