Într-o fotografie apărută săptămâna trecută, Zelenski şi membri ai echipei sale sunt văzuţi stând aproape unul de celălalt şi fără mască într-o cafenea din oraşul Hmelniţki din vestul Ucrainei.

Pentru moment, cafenele nu pot primi clienţi decât pe terase şi nu mai mult de patru persoane la o masă. “O cafea grozavă în Hmelniţki! Aromată şi gustoasă”, a spus apoi Zelenski.

Preşedintele ucrainean a anunţat deja că va plăti amenda. El a mai spus că fusese invitat de proprietarul cafenelei.

Astăzi, Zelenski a primit vestea că Fondul Monetar Internațional a anunțat aprobarea de către consiliul său de directori a unui nou împrumut pentru Ucraina pentru a o ajuta să depășească criza de coronavirus. Împrumutul stand-by în valoare de 5 miliarde de dolari urmează a fi alocat în tranșe, timp de 18 luni. Primele două miliarde sunt disponibile imediat, iar alocarea celorlalte tranșe depinde de rezultatele unor misiuni de evaluare, în număr de patru.

Volodimir Zelenski a spus că este un împrumut mai mare decât cel așteptat și că „va ajuta Ucraina să treacă peste provocările cauzate de COVID-19”. Guvernul lui Zelenski a spus că acordul cu FMI este un vot de încredere în capacitatea sa de a face reforme. Aprobarea împrumutului a fost posibilă datorită adoptării unei noi legi a băncilor, în Ucraina, care împiedică foști proprietari de bănci salvate de stat să-și recâștige acțiunile.

FMI a spus că actuala criză de coronavirus a „înrăutățit substanțial” perspectivele economice ale Ucrainei, așteptându-se că economia ucraineană se va contracta semnificativ, anul acesta.