Evenimentul Zilei > Actualitate > Președinte de Consiliu Județean, infectat cu coronavirus. A mers de urgență la spital
Președinte de Consiliu Județean, infectat cu coronavirus. A mers de urgență la spital

Președinte de Consiliu Județean, infectat cu coronavirus. A mers de urgență la spital

Din cauza unor alte probleme de sănătate, a fost nevoit să ajungă pe mâna medicilor.

Probleme de sănătate pentru un cunoscut om politic. Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a fost infectat cu coronavirus. El s-a testat în urmă cu două zile, după ce directorul de imagine al instituției pe care o conduce a ieșit pozitiv. Rezultatele au venit vineri seara, iar Prioteasa a mers de urgență la spital, pentru că are și alte probleme de sănătate. O echipă de la DSP Dolj va merge luni la sediul Consiliului Județean pentru a dezinfecta birourile.

În ceea ce privește pandemia de coronavirus, aflată în pină desfășurare, Raed Arafat, șeful DUS, a ținut să critice atitudinea celor care minimalizează această problemă. El a făcut referire la un protestatar din Piața Victoriei, care afirma că libertatea este mai importantă chiar și decât viața.

„Este un moment care necesită o atenție mare și necesită o reacție, mai ales o înțelegere din partea populației și aici am mai spus acest lucru și îl mai spun: să lase la o parte toate manipulările și poveștile. Ultima care mi-a plăcut foarte mult, cu unul care urla în Piața Victoriei că libertatea este mai presus decât viața. Da, când e vorba de viața ta și de libertatea ta poți să decizi acest lucru și să spui că libertatea e mai presus decât viața, dar acest lucru nu te califică să spui asta în numele meu sau al dvs sau al altuia”, spunea Arafat la Digi 24.

El mai afirma că: „Aici vorbim de niște reguli de bază, reguli simple, dacă cineva nu vrea să respecte aceste reguli și sunt destui, riscul este că impactul lor va fi asupra vieții celorlalți. (…) Mă întorc la domnul care urla că libertatea lui este mai presus decât viața. Nu cred că acest lucru o să poată să-l spună în fața familiilor și pacienților care vor ajunge în această situație, nici în fața medicilor care se vor confrunta cu această situație (de a alege pe cine salvează – n.r.). Este un lucru extrem de grav să manipulezi și să te joci cu această situație.”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: