Prescripția scapă de închisoare un ofițer de stare civilă care a falsificat un certificat de divorț. Furia soților nedivorțați, însă, îl ajunge din urmă

Prescripția scapă de închisoare un ofițer de stare civilă care a falsificat un certificat de divorț. Furia soților nedivorțați, însă, îl ajunge din urmă Sursa foto: Arhiva EVZ

Un ofițer de stare civilă din Aninoasa, care a falsificat un certificat de divoț, a scăpat recent de pedeaspa de 10 luni de închisoare cu suspendare prin prisma deciziei CCR legată de prescrpiție.

Însă legea nu reușește să-l scape de furia foștilor soți care nu sunt divorțați în acte, mai ales că bărbatul nedivorțat a vrut să se recăsătorească și a aflat cu suprindere că nu e despărțit în acte. Acum, cei doi foști și actualmente soți în acte îi cer ofițerului de stare civilă daune materiale și morale de zeci de mii de euro.

Potrivit actelor de la dosar, cei doi soți au mers în 2015 să divorțeze potrivit procedurii la ofițerul de stare civilă, așa că au făcut demersurile necesare în acest sens. Au mers în fața ofițerului stării civile, au explicat ce s-a întâmplat, acesta a spus că le desface căsătoria, ba chiar le-a dat și certificate de divorț, însă actele nu au fost înregistrate niciunde, astfel că cei doi soți au rămas căsătoriți în documente. Totul a fost decoperit când bărbatul a vrut să se însoare la aceași primărie unde și divorțase, a depus toate actele necesare alături de noua lui iubită, iar primarul i-a explicat că nu îl poate căsători pentru că el este deja însurat.

Așa că furios, bărbatul nedivorțat s-a adresat instanței de judecată și a solicitat obligarea ofițerului de stare civilă, o femeie, la plata sumelor de 10.000 de euro cu titlul de daune morale pentru prejudiciul suferit ca urmare a săvârșirii de către inculpată a infracțiunii de fals intelectual și a sumei de 8.400 de lei cu titlu de daune materiale care reprezintă de fapt cheltuilelile efectuate pentru anularea certificatului de divorț falsificat de către inculpată. Femeie nedivorțată a cerut și ea 20.000 de euro cu titlul de daune morale pentru prejudiciul suferit ca urmare a săvârșirii de către inculpată a infracțiunii de fals intelectual.

Ne puteți urmări și pe Google News