Presa din Moldova: PUTIN MINTE! Militarii care ocupă Crimeea au ARMAMENT RUSESC

Presa din Moldova: PUTIN MINTE! Militarii care ocupă Crimeea au ARMAMENT RUSESC

Deși președintele rus, Vladimir Putin, a negat orice legătură a Federației Ruse cu militarii care ocupă poziții în mai multe orașe din peninsula Crimeea și alte orașe ucrainiene aflate la frontiera estică, portalul www.thetruthaboutguns.com arată că aceștia sunt înarmanți până în dinți cu arme și grenade rusești.

Vladimir Putin a spus că acele grupuri sunt „unități de autoapărare”. Liderul de la Kremlin a declarat:„Controlul obiectivelor militare din Crimeea au fost preluate de forțele locale de apărare. Acestea nu sunt formate din militari ruși. Uniformele pot fi cumpărate și de la magazine”.

În replică, publicația din Republica Moldova, deschide.md, arată că este probabil ca astfel de uniforme să fie executate artizanal sau cumpărate din magazine specializate, dar, cu certitudine, armamentul din dotarea acestor așa zise grupări de autoapărare este imposibil de procurat. Dovada o face portalul www.thetruthaboutguns.com, într-un material în care sunt detaliate caracteristicile echipamentului de luptă și armamentului folosit de militarii care ocupă Crimeea.

Pistolul miltraieră AK 74 M și lansatorul de grenade GP 25 sunt arme utilizate doar de forțele ruse. Exemplele continuă cu lansatorul portabil GM 94 sau pușca cu lunetă SVD – S (vezi foto), de asemenea în uz doar în cadrul forțelor armate ruse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dincolo de specificațiile privind armamentul de infanterie ușor, chestiunea, așa cum o abordează Vladimir Putin, comportă și o altă întrebare retorică: BTR-urile care se plimbă prin Crimeea au fost și ele cumărate de la vreun magazin.