Evenimentul Zilei > Social > Cum arată preotul care „OMORÂT” prin BOTEZ la Iași. Concluzia HALUCIANTANTĂ a legiștilor – Foto
Cum arată preotul care „OMORÂT” prin BOTEZ la Iași. Concluzia HALUCIANTANTĂ a legiștilor – Foto

Cum arată preotul care „OMORÂT” prin BOTEZ la Iași. Concluzia HALUCIANTANTĂ a legiștilor – Foto

Medicii legiști care au efectuat necropsia bebelușului care a murit, la Iași după un botez, nu au descoperit niciun indiciu referitor la cauza decesului, urmând ca ţesuturi din toate organele copilului să fie analizate microscopic.

„Legistul nu a văzut nimic la analiza macroscopică. Nu este exclusă nicio variantă însă, până la acest moment, nu se poate preciza cu exactitate cauza decesului”, a spus Diana Bulgaru, şefa Institutului de Medicină Legală Iaşi, pentru Cancan.ro. 

În același timp, cel a oficializat slujba de botez, Constantin Nichifor Hrestic (32 de ani), preot din 2011, spune că nu a remarcat nimic ieșit din comun cu bebelușul în timpul slujbei. 

„Copilul s-a comportat în mod absolut obişnuit şi a avut aceeaşi reacţie pe care o au cei mai mulţi dintre copiii care sunt botezaţi. A plâns, a ţipat, i-au dat suzeta, iar a mai plâns, iar i-a dat-o. Adică nu s-a întâmplat nimic atunci, spasme sau altceva. La sfârşitul slujbei, l-a împărtăşit pe copil, aşa cum se face iar la sfârşitul slujbei, când s-a terminat absolut totul, cei care îmbrăcau copilul au remarcat că are o stare inertă şi atunci s-au precipitat”, a spus Marian Timofte, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei.

În același timp, repezentanții mai mari ai bisericii susțin că Hrestic a respectat toate regulile impuse de biserică fără să pună viața copilului în pericol.„Dacă copilul nu este bandajat, dacă nu are vreo leziune, cel puţin exterior nu se justifică (doar stropirea, n.r.). Pe de altă parte, eu nu am auzit niciodată cazuri de copii care să se înece la botez”, a mai spus Timofte. 

Un nou-născut a murit în timpul oficierii botezului, în biserica din localitatea Curături, comuna Ciurea, județul Iași. Conform rudelor copilul a început să plângă încă înainte de a intra în Biserică şi, deşi a fost hrănit, ar fi continuat să plângă şi în timpul oficierii ceremonialului religios. În timp ce îl îmbrăcau, rudele au observat că acesta nu mai respiră.