Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Tudose, TAXAT DUR. Care este PRIMA GREȘEALĂ pe care a COMIS-O
Premierul Tudose, TAXAT DUR. Care este PRIMA GREȘEALĂ pe care a COMIS-O

Premierul Tudose, TAXAT DUR. Care este PRIMA GREȘEALĂ pe care a COMIS-O

Jurnalistul Radu Tudor a scris, pe blogul său, că prima greșeală a premierului Mihai Tudose a fost declarația pe care a făcut-o în contextul accidentului de noaptea trecută, din județul Argeș, în care au murit trei militari.

„Prima greşeală a premierului Mihai Tudose a fost povestea cu elicopterul. Spunea primul ministru aseară că e revoltat de lipsa unui elicopter cu troliu care să acţioneze în zona accidentului”, a scris Radu Tudor pe blogul său.

El a adăugat că „intervenţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă condus de secretarul de stat Raed Arafat a fost, ca de obicei, exemplară. Există însă politicieni care simt nevoia, de pe margine, să dirijeze ei pompierii, ambulanţa, SMURD. Cu toate că acestea acţionează unitar, pe baza unui plan riguros stabilit. De ani buni, au exersat asta în sute de mii de misiuni”.

Tudor a subliniat că elicoptere are şi MApN şi MAI, „unele mai vechi, altele mai noi”.

„La Dâmbovicioara, unde a avut loc tragicul accident, în miezul nopţii şi pe un relief atât de dificil era imposibilă intervenţia vreunui elicopter. De altfel, nici nu era nevoie. MApN şi MAI aveau multe vehicule în zonă, suficient personal priceput pentru a interveni să salveze victimele şi să ridice camionul căzut în râpă. Elicopter cu troliu noaptea în zona muntoasă pentru a ridica epava unui camion pare un film sovietic, de genul celor în care mor şi salvatorii odată cu cei răniţi”, a mai scris Radu Tudor.