Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Nicolae Ciucă a acceptat demisia lui Sorin Câmpeanu. Sebastian Burduja, interimar la Educaţie. Ligia Deca, luată în calcul pentru funcţia de ministru
Premierul Nicolae Ciucă a acceptat demisia lui Sorin Câmpeanu. Sebastian Burduja, interimar la Educaţie. Ligia Deca, luată în calcul pentru funcţia de ministru

Premierul Nicolae Ciucă a acceptat demisia lui Sorin Câmpeanu. Sebastian Burduja, interimar la Educaţie. Ligia Deca, luată în calcul pentru funcţia de ministru

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, căruia i-a mulţumit ”pentru colaborarea de până acum”. Potrivit unor surse politice, interimar la Educație va fi Sebastian Burduja. Pentru funcţia de ministru al Educaţiei este luat în calcul numele consilierului prezidenţial Ligia Deca

Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară că își dă demisia din funcța de ministru al Educației, fără să spună motivele pentru care a luat această decizie. Imediat după anunțul lui Cîmpeanu, premierul Nicolae Ciucă a transmis că i-a acceptat demisia:

”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcţia de ministru al educaţiei. Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”.

Potrivit premierului, în continuare, România are nevoie de stabilitate şi coerenţă pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toţii pentru învăţământ.

”Urmează să ne consultăm în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcţia de ministru”, a adăugat el.

Sorin Cîmpeanu a demisionat

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
Sursa foto. EVZ

Sorin Cîmpeanu a anunţat că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei. ”A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieşte” şi nu unul ”care dărâmă”.

”Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el. Demisia lui Cîmpeanu vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Sebastian Burduja, interimar la Educație

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ar urma să preia interimar portofoliul Educaţiei, până la numirea unui noi ministru, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, afirmă surse politice. Numele consilierului prezidenţial Ligia Deca este luat în calcul pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Surse politice au declarat pentru News.ro că Sebastian Burduja ar urma să fie numit ministru interimar al Educaţiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Totodată, pentru funcţia de ministru al Educaţiei este luat în calcul numele consilierului prezidenţial Ligia Deca, acesta fiind printre persoanele care au lucrat la legile Educaţiei, au spus sursele.

Ligia Deca este consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare.