Evenimentul ZileiActualitatePremierul Cîțu despre afirmațiile Andreei Moldovan: Nu luăm în calcul nicio carantinare

Premierul Cîțu despre afirmațiile Andreei Moldovan: Nu luăm în calcul nicio carantinare

Premierul Cîțu despre afirmațiile Andreei Moldovan: Nu luăm în calcul nicio carantinare
Premierul Florin Cîţu a afirmat că nu va exista un lock down general, întrebat dacă ia în calcul o măsură a carantinării de două săptămâni. Şeful Executivului a adăugat că mergem spre direcţia unei relaxări, însă condiţia principală este cea ca lumea să se vaccineze.

Premierul Florin Cîțu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, după ședina de guvern. Una din aceste întrebări a fost tranșantă: dacă este luată în calcul carantinarea totală a României așa cum a afirmat Andreea Moldovan că ar trebui să se întâmple.

„Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi ea dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a 2 săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens. Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lock down general, o carantinare. Merge în direcţia unei relaxări, dar cu o singură condiţie, aceea de a ne vaccina cu toţii”, a declarat Florin Cîţu.

Andreea Moldovan susține ideea unei carantine generale de două săptămâni

Secretarul de stat în Ministerul SănătățiiAndreea Moldovan, susține în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel național, chiar și una de două săptămâni „ar face minuni” pentru țara noastră. Ea a mai afirmat însă că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

Două săptămâni de carantină ar face minuni

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a declarat Andreea Moldovan la DigiFM.

Secretarul de stat a afirmat faptul că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de incidență ridicată s-au arătat a fi eficiente, tocmai pentru că au contribuit la o scădere a numărului de cazuri de Covid-19.

”Carantina sperie ca termen… Este o decizie dificilă”

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a mai adăugat Andreea Moldovan.


Accesează: