Evenimentul Zilei > Actualitate > PREMIERĂ la Ziua Poliţiei Locale. Bucureştenii pot vedea CENTRU DE COMANDĂ de unde se vede TOT CE MIŞCĂ în Capitală
PREMIERĂ la Ziua Poliţiei Locale. Bucureştenii pot vedea CENTRU DE COMANDĂ de unde se vede TOT CE MIŞCĂ  în Capitală

PREMIERĂ la Ziua Poliţiei Locale. Bucureştenii pot vedea CENTRU DE COMANDĂ de unde se vede TOT CE MIŞCĂ în Capitală

Bucureștenii vor avea acces, pentru prima dată, în centrul de comandă al Poliției Locale Bucuresti - acolo unde Capitala poate fi văzută prin sistemul de monitorizare video și de unde sunt coordonate toate acțiunile agenților din teren. Evenimentul va avea loc duminică, 22 mai, de ziua Poliţiei Locale, la sediul din Bulevardul Libertății al Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control (DGPLCMB). Oamenii vor putea discuta cu agenţi care au salvat de la moarte oameni sau care au prins infractori periculoşi, dar vor putea fi admirate şi patrulele călare, patrulele cu câini sau tehnica folosită de Poliţia Locală.

Un eveniment în premieră organizat de DGPLCMB cu scopul declarat pentru ca bucureștenii să poată înțelege ce înseamnă Poliția Locală, va avea loc, duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Pe platoul din fața sediului, vor  fi prezentate autovehiculele speciale ale PLMB – autoutilitare de intervenție, autoturisme prevăzute cu camere de luat vederi si transmisie a informațiilor în timp real, motociclete BMW, mototriciclul "Can-am" sau bicicletele cu autoechilibru, transmite Poliţia Locală.

La acest eveniment va fi prezentă și o parte din efectivele Patrulei Canine a Municipiului București – câini specializați, din rasele ciobănesc german, cehoslovac și belgian care îi sprijină pe agenții Poliției Locale a Capitalei  în misiuni de menținere a ordinii  publice. Vizitatorii vor mai putea vedea si unități din cadrul Patrulei Călare a Municipiului București  – formațiune de elită, special antrenată pentru misiuni de siguranță publică.

Eroii Poliţiei Locale

31 octombrie 2011. Focul cuprinde o clădire din Centrul Vechi al Capitalei. Mihai Popescu salvează din flăcări două femei și pe copii acestora.
12 noiembrie 2012. Un fals polițist înarmat încearcă să tâlhărească o familie în zona Titan. Constantin Gongearuc îl dezarmează pe atacator, îl imobilizează și-l predă poliției.
14 martie 2016. Marian Chivu sare în apa rece a lacului din Parcul Tineretului și salvează de la înec un tânăr care încercase să se sinucidă.

Acești oameni – care s-au distins prin actele lor de curaj – sunt agenți ai Poliției Locale a Municipiului București  (PLMB) sau ai Patrulei Călare. Ei vor fi prezenți duminică, 22 mai, la evenimentul organizat de PLMB cu ocazia Zilei Poliției Locale.