Evenimentul Zilei > Politica > Cristoiu lansează o bombă de presă uriașă. Premierul României ar duce o viață dublă
Cristoiu lansează o bombă de presă uriașă. Premierul României ar duce o viață dublă

Cristoiu lansează o bombă de presă uriașă. Premierul României ar duce o viață dublă

Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut un comentariu interesant, remarcând o anumită inadvertență. Premierul s-ar afla în conflict de interese, având o relație cu o activistă dintr-un ONG.

Florin Cîțu: iubită din mediul ONG pentru premier! Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut un comentariu interesant într-un video-editorial postat de blogul său. Premierul s-ar afla în conflict de interese, având o relație cu o activistă dintr-un ONG cunoscut.

Premierul Florin Cîțu se află deci în conflict de interese, a afirmat în editorialul său video de pe Youtube, jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu.

Iubită din mediul ONG pentru premier! „Dacă tu trăiești cu premierul, nu mai faci parte din societatea civilă”

„Cîțu mîțu ar avea o iubită. Dacă ești demnitar și ai o relație, o ibovnică dintr-un ONG este un conflict de interese. Societatea civilă întruchipată de ONG-uri ar trebui să fie luptătoare împotriva guvernului. Păi dacă tu trăiești cu premierul, ți-o tragi cu premierul sau cu un ministru nu mai faci parte din societatea civilă. Ar trebui ca toate șefele de la ONG să se culce cu demnitarii. Așa societatea civilă ar avea o foarte mare influență asupra puterii. În sfârșit s-ar transforma într-o forță de presiune asupra puterii ca să rezolni niște probleme”, a afirmat Cristoiu.

Jurnalistul a comentat ironic și apariția inadecvată a prim-ministrului imediat după incendiul de la Matei Balș. S-a dus să vadă dacă aveau nevoie de ceva. Adică ce, să le dea un furtun? O tâmpenie… La un asemenea dezastru, un demnitar, un primar, un oficial, un ministru se enervează. Trebuie neapărat să cadă capete, cum a fost cu Ponta (n.r. – după Colectiv).

Cine este Elena Calistru, partenera premierului?

În presă au existat speculaţii cu privirea la viaţa amoroasă a oficialului. S-a vehiculat că iubita liberalului ar fi Elena Calistru, președintele și co-fondatorul asociației Funky Citizens. Într-o emisiune televizată, Eugen Teodorovici a numit-o pe Elena Calistru „doamna Cîțu”.

Elena Calistru (foto) este implicată, încă din 2008, în societatea civilă, iar relația celor doi este foarte discretă, arată EVZ. Ea este implicată în proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă, politici fiscal-bugetare. Pe site-ul asociaţiei Funky Citizens apare descrierea sa: „Președinte, ONG-istă cu vechime de peste 10 ani, coordonatoare și liant al întregii echipe, poster pentru implicare civică și membru fondator al asociației”.

Sursă foto: RFi

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.