„Îl respect foarte mult pe domnul Tudorel Toader. Acesta a făcut un raport detaliat și usor de înteles, legal. Legea trebuie respectată de toată lumea. Atunci când vorbim de lege, ea trebuie să aibă egală măsură de aplicare pentru toți. Nu este normal să identificăm o persoană cu o instituție. Ce este important acum este să nu zdruncinăm încrederea în justție, iar acum ne lovim fix de acest aspect. Vedem că încrederea în justiție a scăzut. oamenii cred că în fața justiției își pot găsi dreptatea. Și externul se uită spre noi și vor să vadă care sunt reacțiile noastre, dacă în România se aplică legea așa cum trebuie”, a spus premierul României, Viorica Dăncilă.

În privința raportului întocmit de ministrul Justiției, Tudorel Toader, premierul României a decșarat că acesta este corect din toate punctele de vedere, iar președintele României, Klaus Iohannis trebuie să-l citească foarte atent și să ia cea mai bună decizie pentru a demonstra românilor că legea este sfântă și trebuie să fie respectată de toată lumea, în mod egal,

„Am văzut că raportul domnului Toader este unul foarte argumentat, ce va merge la CSM și apoi la domnul președinte Iohannis.

Este foarte important acest lucru și dincolo de percepții și dincolo de a ne poziționa de o parte sau de alta, toți trebuie să ne poziționăm pe aceeași parte cu justiția. În raport vedem o argumentare foarte bună.

Nu îmi permit să îi dau sfaturi domnului președinte Iohannis. Nimeni nu trebuie sî interfereze cu justiția, cu atât mai puțin primul ministru. Dumnealui trebuie să citească foarte atent acest raport și să ia măsurile care se impun pentru a demonstra că, în România, legea este sfântă și trebuie respectată de toată lumea. Doamna Ana Gomeș este o persoană care poate fi asemănată cu doamna Monica Macovei. Din punctul meu de vedere, am văzut declarația doamnei Gomeș și consider că și-a depășit condiția de europarlamentar. Justiția este aceeași pentru toți și trebuie să ne unească, nu să ne dezbine. Acesta este modul corect în care trebuie să gândim”, a mai completat Viorica Dăncilă.

„Eu sunt premierul României, am un Guvern puternic și am o bună colaborare cu toată lumea. Între Guvern și Partid trebuie să existe o foarte bună cooperare, iar președintele Iohannis sigur nu se îndoiește de acest lucru. Nu vă pot da multe detalii despre congres…Vom avea un comitet executiv național înainte de acest congres unde se vor stabili anumite puncte importante. Sunt prim-ministru și trebuie să-mi îndrept toată energia spre programul de guvernare și pentru punerea în aplicare a acestui program. Nu voi candida pentru o altă funcție în cadrul PSD”, a mai spus premierul Dăncilă, la România Tv.

În ceea ce privește alegerile..avem două rânduri de alegeri, cele europarlamentare și cele prezidențiale și este normal ca fiecare partid să se gândească la aceste rânduri de alegeri. 

În privința vieții, a nivelului de trai al românilor și al salariului, Viorica Dăncilă a declarat că principala sa atribuție a fost aceea de a pune în aplicare programul de guvernare. „PSD-ALDE nu a venit doar cu o persoană. Acesta este obiectivul Guvernului, acesta este obiectivul meu. Legea salarizării a fost făcută pe patru piloni principali. Am încercat să egalizăm salariile pentru aceeași muncă și pentru același post pe care îl ocupă cineva. A trebuit să ne asigurăm că bugetul este unul sustenabil pentru a crește salariile. Vreau să elimin această teamă, bugetul este unul care permite acest lucru. Educație este un alt domeniu care are o importanță majoră în România. Tot personalul din domeniu a avut o creștere salarială de 15% pentru toți cei care lucrează în acest domeniu. Pe 1 martie 2018, cadrele didactice vor cunoaște o creștere salarială de 20%. În ceea ce privtește sistemul de sănătate, și acesta va cunoaște creșteri salariale. Medicii vor beneficia, de la 1 martie, de o creștere la această grilă până în 2022, pentru toate categoriile bugetare, o grilă foarte bine argumentată”, a mai declarat Viorica Dăncilă.