Evenimentul Zilei > Actualitate > Prefectura nu declară stare de alertă în Sectorul 1. Primăria și operatorul de salubritate tebuie să se înțeleagă
Prefectura nu declară stare de alertă în Sectorul 1. Primăria și operatorul de salubritate tebuie să se înțeleagă

Prefectura nu declară stare de alertă în Sectorul 1. Primăria și operatorul de salubritate tebuie să se înțeleagă

Prefectura Municipiului București nu are motive să declare stare de alertă în Sectorul 1, în contextul actualei crize a gunoaielor.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că a analizat notele de constatare ale Gărzii de Mediu, iar din acestea nu rezultă că ar fi nevoie să declare stare de alertă. Această măsură a fost solicitată de primarul Sector 1, Clotilde Armand, în contextul disputei cu firma locală de salubrizare.

„În această dimineaţă, am primi documentaţia şi nota de constatare (de la Garda de Mediu – n.r.). Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiţie prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă”, a declarat prefectul.

Potirvit spuselor sale, amenințarea nu ete suficient de gravă și nu necesită introducerea unor măsuri excepționale, precum cea solicitată de Clotilde Armand.

„Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă, excepţionale pentru înlăturarea situaţiei. Voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria sectorului 1 şi cu prestatorul. În acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea Sectorului 1.

Situația nu justifică măsuri extreme

Există disfuncţionalităţi în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea şi de aceea eu voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic.

Sper ca în scurt timp, o oră, două, să vin către populaţie în general şi către locuitorii sectorului 1 care aşteaptă o rezolvare, să vin cu o altă soluţie. Prima soluţie nu a funcţionat în care şi prestatorul ar fi fost de acord. Încercăm să găsim o soluţie care să nu implice acordul prestatorului de serviciu”, a afirmat Alin Stoica.

Clotilde Armand, atac la o televiziune prin „trollul” său: „Această Antena 3 în devenire...”

Prefectul anunță o soluție în scurt timp

El a mai spus că primăria Sectorului 1 doreşte să plătească către sortatori direct, însă trebuie avute în vedere obligaţiile legale de a se face acest lucru în condițiile în care Romprest nu-și dă acordul. Prefectul Alin Stoica a declarat că va ieși în scurtă vreme, o oră sau două, cu o soluție concretă.

„Într-o oră, două voi veni cu o propunere concretă către dumneavoastră. Consiliul Local poate lua o decizie să vină să plătească direct acele servicii de sortare care nu au fost achitate de către prestator. Trebuie să ne uităm şi să vedem care a fost exact atunci discuţia, care au fost atunci impedimentele”, a adăugat prefectul Capitalei.