Evenimentul Zilei > Social > Prefectul Berbeceanu, anunțul orei despre școlile din Capitală
Prefectul Berbeceanu, anunțul orei despre școlile din Capitală

Prefectul Berbeceanu, anunțul orei despre școlile din Capitală

Prefectul Berbeceanu, anunțul orei despre școlile din Capitală. Unde se reiau cursurile cu prezență fizică și care unități de învățământ rămân online.

Prefectul Berbeceanu, anunțul orei despre școlile din Capitală. Nu toate unitățile de învățământ își vor relua cursurile în formatul clasic.

Prefectul Traian Berbeceanu a anunțat că orele vor fi reluate, faţă în faţă, începând de luni în unităţile de învăţământ din Capitală. Excepţie fac cinci şcoli din București.

Prefectul Berbeceanu, anunțul orei despre școli

„Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale”, a spus prefectul.

„Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor”, a adăugat Berbeceanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pe tema redeschiderii unităţilor de învăţământ.

Ce spune șeful IȘMB

„Astăzi, pe baza adresei comunicate de către DSP şi a indicelui de 1,9, de asemenea, pe baza acordului comun dat tot astăzi de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, Consiliile de Administraţie de la nivelul unităţilor şcolare din Municipiul Bucureşti s-au întrunit şi au hotărât scenariile de începere a activităţilor în semestrul II. Pe baza acestor hotărâri, din 660 de unităţi de la nivelul Municipiului Bucureşti, 655 vor începe activităţile în scenariul 2, iar cinci în scenariul 3, respectiv cu activităţi exclusiv online. Acestea sunt: din sectorul 1 – Liceul Tonitza, în sectorul 4 – Liceul tehnic Traian Vuia, în sectorul 5 – grădiniţa 35, grădiniţa 185, şcoala gimnazială 124″, a adăugat Ionel Pușcaș, șeful IŞMB

Care sunt regulile anunțate de MS și MEN

Potrivit ordinului comun al ministerelor Sănătății și Educației, care prevede măsurile pentru redeschiderea şcolilor începând de luni, „la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal se efectuează ancheta epidemiologică şi testarea contacţilor acestuia”.

„Conducerea unităţii de învăţământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeaşi clasă sau suspendarea cursurilor, după caz”.

Documentul prevede că, în cazul în care este necesară suspendarea activităţii unei şcoli, decizia se ia, la propunerea şcolii, prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Ordinul prevede că, în cazul în care se suspendă activitatea unei clase sau a şcolii, orele continuă în sistem online.

”Stagiile de pregătire practică pentru elevii din învăţământul liceal tehnologic, postliceal, profesional şi profesional dual se desfăşoară cu prezenţa fizică a elevilor, cu respectarea procedurilor privind măsurile de protecţie instituite de către entităţile organizatoare de stagii de pregătire practică şi prevederile prezentului ordin, indiferent de scenariul epidemiologic”, se mai arată în document.

Măsurile sanitare care prevăd distanţarea la 1 metru, purtarea măştii şi realizarea de culoare diferenţiate pentru intrare/ ieşire, acolo unde este posibil, se menţin.

„Organizarea spaţiilor (sălilor de clasă), cu aşezarea băncilor astfel încât să se asigure distanţarea de minim 1 m. În situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maxim posibilă”, se mai arată în ordin.