Evenimentul Zilei > Actualitate > Cursurile se vor ține online în 149 de localități. Ministrul Educației a făcut anunțul
Cursurile se vor ține online în 149 de localități. Ministrul Educației a făcut anunțul

Cursurile se vor ține online în 149 de localități. Ministrul Educației a făcut anunțul

Școlile din 149 de localități vor rămâne în scenariul roșu și vor continua cursurile online. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat lista localităților și scenariile luate în considerare în funcție de incidența epidemiologică.

Cursurile se vor ține online în 149 de localități aflate în scenariul roșu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a fost publicată lista cu toate localitățile și cu scenariile în care vor intra după începerea școlilor, pe 8 februarie. El a precizat că din cele 3.481 de localități de pe teritoriul României, în majoritatea, școala va începe normal. În 903 situații, cursurile se vor desfășura după scenariul galben, iar în 149 de localități școala va continua online.

„Am afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei lista tuturor celor 3.100 de UAT din România cu încadrarea în scenarii, în aşa fel fiecare părinte, profesor, elev cum se vor întâmpla lucrurile după 8 februarie. Prin consultarea listei se poate afla în ce fel se vor derula lucrurile din 8 februarie. Sunt 149 de localităţi în scenariul roşu, 903 în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniţă, clasele 1-4 şi clasa pregătitoare şi elevii din clasele terminale”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că situația epidemiologică din aceste localități, la nivelul școlilor, va fi monitorizată în permanență.

„Ministerul Educației va monitoriza cu comunitățile locale. Mă bazez pe implicarea acestora pentru a asigura o stare cât mai bună în deschiderea școlilor din România. Știm de asemenea când vor fi suspendate cursurile. La grădiniță și ciclu primar se supendă 14 zile de la primul caz. La liceu și gimnaziu, la primul caz se începe anchetă epidemiologică și vor fi analizate măsurile. Fie se suspendă cursurile după primul caz, fie se continuă până la apariția celui de-al doilea caz”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Scenariile puse la punct de autorități

Autoritățile au pus la punct trei scenarii de lucru pentru începerea școlii, în funcție de incidența pandemiei de coronavirus.

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, incidența sub 1 la mia de locuitori, toate școlile se redeschid fizic. Copiii vor merge la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, incidența de sub 3 la mia de locuitori, lucrurile se schimbă. Aici vor merge la școală copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, incidență de peste 3 la mie, merg la școală copiii din ciclul primar. De asemenea, se va merge și la grădiniță. Ceilalți copii nu merg la școală.

 

Lista localităților publicată de Ministerul Educației:

rate de incidenta 5.02.2021