Evenimentul Zilei > Actualitate > Predicție îngrijorătoare. Pandemia va avea efecte timp de multe decenii
Predicție îngrijorătoare. Pandemia va avea efecte timp de multe decenii

Predicție îngrijorătoare. Pandemia va avea efecte timp de multe decenii

Afirmații descurajatoare vizează perioada care va urma după pandemie.

Semnale dezarmante transmise de oficialii Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește urmările pandemiei de coronavirus. Conform spuselor lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, director al OMS, în cadrul unei reuniuni a Comitetului de urgenţă al OMS la Geneva, efectele acestei crize vor fi resimțite mult timp.

„Pandemia este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii”, a afirmat șeful OMS. Organizația a fost aspru contestată de lideri din Statele Unite ale Americii, de la izbucnirea problemei. Americanii au acuzat că cei de la OMS fac jocurile Chinei și au amenințat că vor iești din această structură.

„Dacă OMS nu se angajează să procedeze la îmbunătăţi substanţiale în termen de 30 de zile, voi transforma suspendarea temporară a finanţării către OMS într-o măsură permanentă şi voi reconsidera calitatea noastră de membru în cadrul Organizaţiei”, spunea Donald Trump, președintele SUA, care mai adăuga:

„Este clar că paşii greşiţi repetaţi din partea voastră şi a organizaţiei voastre pentru a răspunde la pandemie au costat extrem de scump lumea. Singura cale de urmat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii este aceea de a-şi putea dovedi independenţa faţă de China.”

„Când lucrurile au început să se miște, în cel mai important moment, când a existat o pandemie în China, dr. Tedros, care a fost … cumpărat de guvernul chinez, nu vreau să spun mai multe, dar pot spune că, pe baza unor informații solide, s-a ajuns la un acord”, acuza și Mike Pompeo, șeful diplomației americane.

După acuzațiile venite dinspre partea americană, șeful OMS a replicat și a afirmat că scopul organizației este de a salva vieți. „Comentariile sunt neadevărate și inacceptabile, și fără vreo bază. Unica noastră prioritate – și prioritatea întregii organizații – este salvarea de vieți… iar OMS nu va fi distrasă de aceste comentarii. Nu vrem nici să fie distrasă comunitatea internațională”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: