Precizări importante ale unui medic veterinar. Ce a dezvăluit despre animalele considerate drăguțe

Precizări importante ale unui medic veterinar. Ce a dezvăluit despre animalele considerate drăguțe Sursa: Pixabay

Un veterinar britanic a apelat la rețelele de socializare pentru a dezvălui problemele mai puțin cunoscute ale anumitor animale care sunt cunoscute pentru că sunt deosebit de „drăguțe”. Nu durează mult să dai peste imagini sau videoclipuri cu câini cu ochi mari și pisoi pufoși în timp ce navighezi prin rețelele de socializare.

Conținutul poate aduce, fără îndoială, multă bucurie, dar medicul veterinar Cat își folosește platforma online pentru a avertiza că nu ar trebui să ne concentrăm doar pe cum arată un animal, ci și pe ce poate transmite un animal prin acele poze.

Cat a lansat pe pagina sa de TikTok o serie de videoclipuri intitulate „Animalele de companie pe care oamenii le consideră drăguțe, dar nu sunt!”, dintre care unul se concentrează pe „The Scottish Fold Cat”.

Cu toate acestea, Cat a explicat că urechile îndoite sunt rezultatul unui „cartilaj slab”, care se găsește și în „fiecare articulație” a corpului pisicii. Cartilajul slab provoacă artrită, o „afecțiune debilitantă incredibil de dureroasă pe care o producem acestor pisici doar pentru că le considerăm urechile mici și drăguțe”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Veterinarul a fost de acord că pisicile arată drăguț, dar a subliniat că „nu este o scuză suficient de bună pentru a crește o pisică care, practic, își petrece cea mai mare parte a vieții bolnavă și ajunge să fie eutanasiată foarte devreme pentru că nici măcar nu poate merge”. Ea a adăugat: „Nu este drăguț, este crud”.

Rasele care se confruntă cu probleme

Afirmațiile doctorului veterinar sunt susținute de International Cat Care, care descrie urechile caracteristice ale pisicii drept „cea mai evidentă manifestare exterioară” a mutației genetice care îi afectează cartilajul: „Din păcate, defectul genetic care provoacă anomalii ale cartilajului urechii cauzează grave anomalii ale cartilajului oaselor... Aceste anomalii ale oaselor și cartilajului duc la artrită severă și dureroasă.”

Alte exemple de animale „drăguțe” pe care Cat le-a prezentat pe pagina ei includ Bulldogul francez, citând un studiu care a arătat că sănătatea câinilor este atât de proastă încât nu mai pot fi considerați „câini normali”; „Pisicile Munchkin”, care sunt crescute cu o mutație genetică „debilitantă” care provoacă picioare scurte și câinele pechinez care este vulnerabil la supraîncălzire. Veterinarul a fost lăudat pentru că a împărtășit informațiile online, o persoană comentând: „vă mulțumesc pentru că ați vorbit în numele animalelor”, potrivit Uniland News.