Experții au mai făcut o descoperire "epocală"! Ar trebui să obținem consimțământul pisicii noastre înainte de a o mângâia!

Experții au mai făcut o descoperire "epocală"! Ar trebui să obținem consimțământul pisicii noastre înainte de a o mângâia!

Pentru oamenii zilelor noastre, animalele de companie fac parte din familie. Ba, uneori, reprezintă unica familie. În aceste condiții, nu e de mirare că drepturile și sentimentele prietenilor noștri patrupezi reprezintă o temă importantă de reflecție, cel puțin în Occident.

Dragostea noastră pentru câini, pisici și celelalte animale de companie a dat naștere unei industrii de miliarde de dolari pe plan mondial. Sute de mii de oameni își câștigă existența ocupându-se de nevoile pritenilor noștri necuvântători- de la hrană și servicii medicale la cosmetică și hăinuțe haute couture.

Foarte la modă sunt și psihologii pentru animale (pet shrink) care pretind că ne pot ajuta să înțelegem mai bine nevoile animalelor noastre și să le corectăm năravurile.

Oare pisica dumneavoastră chiar are chef să fie mângâiată?

Ultima ideea a psihologilor specializați în feline este că ar trebui să obținem consimțământul pisicii noastre înainte de a o mângâia sau lua în brațe. Adică, să ne punem serios întrebarea dacă ea are chef de așa ceva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unei postări care face mare vâlvă pe Katzenworld, cea mai mare platformă de bloguri pentru pisici din Marea Britanie, pisica ar trebui să-și dea consimțământul pentru interacțiunile cu prietenii umani.

„Pisicile sunt sofisticate și deosebite. Dacă vrei să o mângâi, trebuie să fie în condițiile ei. Ar trebui să aibă chef și tu trebuie să aștepți până când îți dă un semn”, scrie Marc-André Runcie-Unger. "Înțelegerea limbajului corpului este cel mai bun mod de a afla când vrea să o mângâi sau să o iei în brațe".

Părerile sunt împărțite

Experții de la Carity Cats Protection nu sunt, însă, de acord cu această idee, ba chiar îl ironizează pe expertul Marc-André Runcie-Unger.. „Nu le-am recomanda oamenilor să-și întrebe pisica dacă este de acord să fie mângâiată sau luată în brațe. Asta pentru că psicile nu înțeleg engleza”, e de părere Daniel Cummings, potrivit ziarului britanic The Sun.

Dacă părerile diametral opuse ale experților v-au pus în dificultate, nu e cazul să disperați. Pisica dumneavoastră va găsi o cale să vă transmită ce-și dorește și fără ajutorul lor.