Prăjitura Parlament, reţeta pentru cele mai fine gusturi
- Julieta Savitchi
- 11 ianuarie 2024, 08:59
Rețeta desertului Parlament a apărut cu 30 de ani în urmă. Nu se cunoaşte de ce poartă această denumire. Dar delicioasa prăjitură Parlament poate fi pregătită cu uşurinţă şi în condiţii de casă.
Prăjitura Parlament este atât de delicioasă, încât merită să stea pe mesele tuturor iubitorilor de dulciuri de calitate.
Ingredientele necesare pentru prăjitura Parlament
Pentru a pregăti prăjitura Parlament, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat
- 4 albuşuri,
- 70 g zahăr,
- 50 g nucă măcinată,
- 150 g miez de nucă prăjită,
- 30 g făină, 5 g praf de copt.
Pentru ganache vă sunt mai sunt necesare
- 100 g ciocolată,
- 100 g frişcă,
- 200 g biscuiţi petit beurre simpli.
Pentru cremă
- 4 gălbenuşuri,
- 50 g zahăr,
- 15 ml apă,
- 200 ml frişcă,
- întăritor de frişcă,
- esenţă de vanilie,
- cacao pudră pentru decor.
Mod de preparare
Puneți miezul de nucă în tigaie și prăjiți, apoi puneți într-o tavă pe o foaie de copt. Trebuie să aveți grijă ca nuca să fie împărțită în tavă în mod egal în toate părțile.
Pregătiți o bezea din albușuri și zahăr și amestecați bine cu făina, praful de copt și nuca măcinată. Compoziția ce rezultă va fi așezată în tavă, peste nuca măcinată.
Se introduce pentru un sfert de oră în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Rupeți ciocolata în bucăți, amestecați cu frișca și puneți pe foc, la bain marie.
Amestecați continuu până obține un produs lucios, apoi lăsați la răcit. Întindeți apoi compoziția, care se va îngroșa puțin după ce s-a răcit peste foaia de blat. Puneți apoi biscuiții.
Puneți preparatul deoparte și începeți să pregătiți crema, după rețeta dulceromanie.ro .
Prăjitura Parlament. Cum se pregăteşte crema
Gălbenușurile cu zahărul și apa se vor pune pe foc, tot la bain mare și se vor păstra până când compoziția va ajunge la 70 de grade Celsius.
În toată această perioadă trebuie să aveți grijă să amestecați continuu. Dați jos de pe foc, puneți și vanilia și lăsați la răcit.
Bateți foarte bine frișca și puneți și întăritorul pentru frișcă pentru a ieși produsul dorit, apoi amestecați cele două compoziții. Crema obținută va fi așezată peste biscuiți. Se nivelează totul, se adaugă pudra de cacao, după ce crema s-a întărit și se introduce la frigider.