Prăjitura cu ou ochi, desertul ideal pentru musafirii pretențioși. Delicioasă și ușor de preparat
- Cristian Raducanu
- 20 octombrie 2023, 09:19
Dacă ești una din persoanele căreia îi place să-și surprindă apropiații cu tot felul de bunătăți, prăjitura cu ou ochi este desertul ideal.
Rețetă rapidă de prăjitură cu ou ochi. Dacă te numeri printre cei care obișnuiește să-și surprindă musafirii cu preparate inedite, prăjitura cu ochi este un preparat care îi va lăsa plăcut impresionați. Este o rețetă simplă și nu ai nevoie de te miri ce ingrediente.
Ingrediente pentru blat prăjitura
- 200 g unt
- 4 ouă
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
- 200 g făină
- 200 g zahăr
Ingrediente cremă
- 80 g zahăr pudră
- 10 ml esență vanilie
- 600 ml lapte
- 300 g smântână grasă
- 60 g amidon de porumb
Ingrediente jeleu
- 7 jumătăți de piersică din compot
- 330 ml zeamă compot de piersici
- 20 g amidon
- 50 g zahăr pudră.
Prăjitura cu ou ochi: mod de preparare
Pentru preparare veți avea nevoie de un bol în care veți amesteca zahărul, untul la temperatura camerei și sare, până când obțineți o pastă omogenă. Ulterior adăugați și ouăle, pe rând. Important, amestecați bine după fiecare adăugare.
Odată ce au fost parcurse etapele, adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Compoziția rezultată se va turna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelați toată compoziția și plasați-o cu măiestrie în cuptorul preîncâlzit la 180 de grade Celsius, nu mai mult de 15 minute.
După scurgerea timpului scoateți blatul și lăsați-l să se răcească. Într-un alt recipient combinați amidonul și zahărul pudră. Puneți laptele treptat și amestecați astfel încât să nu apară cocoloașe. La final, turnați și esența.
Crema o veți punte pe la foc mediu. Rețineți că trebuie să amestecați continuu, după care luați crema de pe foc și lasați-o la răcit preț de 20 de minute. Ulterior adăugați smântâna și amestecați din nou.
Dacă vreți să vă impresionați musafirii, tăiați marginile blatului după care puneți-l într-o tavă și înconjurați-l cu o ramă ajustabilă. Întindeți crema peste blat și adăugați deasupra piersicile.
Într-un alt recipient, combinați amidonul și zahărul pudră. În timp ce amestecați turnați și zeama de compot strecurată în prealabil. După ce ați amestecat bine puneți amestecul la fiert până când compoziția se îngroașă. Lăsați pasta să se răcească timp de șapte minute. Cu o pensulă ungeți piersicile cu jeleu. Nu uitați că preparatul se consumă rece, prin urmare, lăsați-l peste noapte în frigider, scrie spynews.ro.