Evenimentul Zilei > Monden > Povestea unui bătrân din Italia care a locuit 30 de ani pe o insulă pustie. A fost izgonit de autorități
Povestea unui bătrân din Italia care a locuit 30 de ani pe o insulă pustie. A fost izgonit de autorități

Povestea unui bătrân din Italia care a locuit 30 de ani pe o insulă pustie. A fost izgonit de autorități

Cunoscut drept Robinson Crusoe al Italiei, Mauro Morandi, bătrânul care a administrat, vreme de 30 de ani, o insulă mediteraneană va fi evacuat și se va muta într-un apartament,

Un italian a fost obligat, de autorități, să părăsească insula pe care trăia mai bine de 30 de ani. Cunoscut drept Robinson Crusoe al Italiei, Mauro Morandi în vârstă de 81 de ani, a decis în urmă cu mai bine de trei decenii să-și petreacă viața singur, pe o insulă din Marea Mediterană.

S-a întâmplat după ce cataramanul cu care naviga a eșuat în zona insulei Budelli, în largul coastei Sardiniei, Italia, cunoscută pentru plajele sale cu nisip roz. Mergând pe insula, Mauro Morandi a aflat că îngrijitorul care se ocupa de administrarea locației urmează să se pensioneze. Fără să stea pe gânduri, și-a vândut barca și i-a luat locul, scrie Hotnews.

S-a mutat pe frumoasa insula mediteraneană și, după ce și-a amenajat o locuință într-un adăpost construit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a locuit singur. În cei treizeci de ani a explorat zona și a ajuns să cunoască fiecare piatră, copac, planta sau animal care trăiesc pe Budelli. El a păzit insula, curățându-i potecile, păstrându-i plajele imaculate și oferind tururi cu privire la ecosistemul ei în timpul verii.

Insula a intrat în proprietatea statului

Problemele sale au apărut în momentul în care firma privată care deținea insula a intrat în faliment. Planurile de a vinde insula unui om de afaceri neozeelandez care a promis că îl va păstra pe Morandi ca îngrijitor nu s-au concretizat. În 2016 un judecător din Sardinia a hotărât ca Budelli să revină în proprietatea statului.

Autoritățile statului au preluat gestionarea insulei Budelli în 2016 și au anunțat că vor să o transforme în ceea ce au descris că va fi un „hub pentru educația ecologică”.

Bătrânul va părăsi insula pentru un apartament

În prezent în vârstă de 81 de ani, Maruro Morandi a decis că a venit vremea să părăsească insula și să revină între oameni. Aceasta după ce a fost amenințat în mai multe rânduri cu evacuarea, de către autoritățile care se ocupă de administrarea parcurilor natural.

„Am renunțat la luptă”, a afirmat Morandi.

El a precizat că după 32 de ani este foarte trist să plece

„Mi-au spus că trebuie să facă lucrări la casa mea și de data aceasta pare să fie pe bune”, a spus bărbatul.

După ce va pleca din Budelli, Mauro Morandi se va muta într-un apartament din localitatea La Maddalena.

„Voi locui la marginea orașului principal așa că voi merge acolo pentru cumpărături și în restul timpului voi sta cu mine însumi. Viața mea nu se va schimba atât de mult, încă voi vedea marea”, a relatat Morandi.